Salon Kuusjoella sijaitseva alihankintakoneistamo Kuuskoneistus Oy otti vakituisille työntekijöilleen ryhmäeläkevakuutuksen osaksi palkitsemisjärjestelmää kaksi vuotta sitten. 20 henkilöä työllistävä Kuuskoneistus Oy tekee kaikkea sorvattavaa ja koneistettavaa konepajateollisuudelle. Työstetyimpiä tuotteita ovat erilaiset hydraulisylintereiden osat, joiden halkaisijat vaihtelevat muutamasta millimetristä melkein metriin.

Yrityksen vuonna 1981 perustanut Markku Humalamäki toimii yhtiön hallituksen puheenjohtajana ja hänen poikansa Pasi Humalamäki on nyt toimitusjohtaja.

– Mietimme yhdessä, miten voisimme palkita työntekijöitämme palkan lisäksi, kun firma tekee tulosta, mikä on osaavien ammattilaistemme ansiota, Pasi Humalamäki kertoo.

Sitouttaa henkilöstöä, terävöittää työnantajamielikuvaa

Humalamäen mukaan alalla on huutava pula ammattiosaajista. Yrityksen menestyksen kannalta on tärkeää, että se pystyy pitämään nykyiset työntekijät tyytyväisinä ja onnistuu löytämään myös uusia tekijöitä mukaan.

– Kannustava ja motivoiva palkitsemisjärjestelmä sitouttaa henkilöstön yrityksemme tulostavoitteisiin ja rakentaa samalla meistä myös myönteistä mielikuvaa työnantajana rekrytointimarkkinoilla, Humalamäki sanoo.

Investointi henkilöstöön

Impulssin ryhmäeläkevakuutukseen antoi Pohjola Vakuutuksen asiakkuuspäällikkö Tuomas Salvi, joka kartoitti Humalamäkien aloitteesta erilaisia vaihtoehtoja henkilöstön palkitsemiseen. Hyvät eläke-edut ovat nykyaikainen tapa osoittaa arvostusta yrityksen työntekijöille ja avainhenkilöille.

– Kuuskoneistus Oy on pitkään toiminut, vakavarainen yritys, joka tekee tulosta. Ryhmäeläkevakuutus vaikutti sopivalta vaihtoehdolta heidän tarpeisiinsa. Kyseessä on yrityksen näkökulmasta ylimääräinen investointi henkilöstöön, mutta investointi maksaa itsensä takaisin useina erilaisina hyötyinä, Salvi sanoo.

Mahdollistaa joustoja työurien kehittämiseen

Ryhmäeläkevakuutus on sijoitus, joka täydentää lakisääteistä eläketurvaa ja mahdollistaa erilaisia joustoja työtehtäviä suunniteltaessa.

– Sen avulla voidaan edistää myös henkilöstön työhyvinvointia ja työssä jaksamista. Eläkeikää lähestyvien työkuormaa voidaan helpottaa esimerkiksi tekemällä uran loppuvaiheessa työtä osa-aikaisesti ja hyödyntämällä palkan rinnalla ryhmäeläkkeen tarjoamia tuottoja, Salvi sanoo.

Työnantajalle ryhmäeläkevakuutus on lisäksi vähennyskelpoinen verotuksessa eikä vakuutusta lasketa vakuutetun palkaksi, jolloin siitä ei makseta myöskään palkan sivukuluja. Työntekijälle ryhmäeläkevakuutus antaa mahdollisuuden siirtyä eläkkeelle jo ennen lakisääteistä eläkeikää.

Inspiroi sijoittamaan

Ryhmäeläkevakuutus räätälöidään yrityksen tarpeiden mukaan aina tapauskohtaisesti. Erilaisista vaihtoehdoista kannattaa neuvotella osuuspankkien ja Pohjola Vakuutuksen asiantuntijoiden kanssa.

Kuuskoneistus Oy:n tapauksessa ryhmäeläkevakuutuksen varat on sijoitettu turvallisuushakuiseen rahastovaihtoehtoon. Työntekijät voivat seurata rahaston kehittymistä kuukausittain ja tehdä myös itsenäisesti muutoksia valittuihin sijoituskohteisiin.

– Puhelin on soinut jonkin verran, sillä useat ovat olleet aktiivisesti kiinnostuneita eläkesäästämisestä ja kysyneet neuvoa, Salvi sanoo.

Lue myös:

Työnantajamielikuvaa voi ja pitää rakentaa

Lue tarkemmin ryhmäeläkevakuutuksesta ja ota yhteyttä!