Laadukas asuminen pitäisi tuoda kaikkien ulottuville ja moderneja asuntoja tarjota erilaisiin elämäntilanteisiin ja tarpeisiin. Tämä ajatus on kannatellut design-kotien suunnitteluun ja rakentamiseen erikoistunutta Cubesta Oy:ta jo vuosien ajan. Alun perin yritys tunnettiin nimellä Talokolmikko Oy.

– Parannamme asumisen laatua erilaisilla asumista helpottavilla ratkaisuilla niin erillistaloissa, paritaloissa kuin kerrostaloissa. Mietimme, miten asunnon neliöt saataisiin käyttöön parhaiten ja miten asuminen olisi mahdollisimman helppoa ja mukavaa, Cubestan toimitusjohtaja Ilkka Rainio kuvailee.

Cubestan arkkitehti ja hallituksen puheenjohtaja Antti Heikkilä kertoo, että Cubesta halusi luoda Suomen asuntomarkkinoille omannäköisen konseptin, joka on arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen ja korkeatasoinen. Niinpä vuonna 2016 syntyi ajatus CityCube-kodista.

– Teemme asumisesta kolmiulotteista, mutta otamme mukaan myös aikaulottuvuuden. Suunnittelemme sellaisia asuntoja ja yhteistiloja, joita ihmiset todella haluavat käyttää, jolloin niiden käyttöaste on korkea.

Ainutlaatuisen Cube-konseptin luonut Cubesta suunnittelee ja rakentaa pääkaupunkiseudun parhaille paikoille kestäviä ja ekologisia koteja, joissa viihdytään pitkään. OP Yritystalous -palvelun monipankkiominaisuus on tuonut lisätehoa liiketoiminnan pyörittämiseen. Kuvassa vasemmalla Ilkka Rainio, oikealla Antti Heikkilä.

Jokaiselle sopivia design-koteja, jotka kestävät aikaa

Cubestan suunnittelutyötä ja rakentamista ohjaa neljä periaatetta, jotka täydentävät toisiaan: kauneus, kestävyys, käyttökelpoisuus ja sijainti.

– Valitsemme tiloihin esteettisiä ja ajattomia materiaaleja, jotka kestävät aikaa. Kun rakennus ja asunnot ovat muutoinkin toimivia ja käyttökelpoisia, niiden käyttöikä pitenee, Heikkilä havainnollistaa.

Cubesta seuraa yhteiskunnan muutostrendejä, jotta se pystyy vastaamaan tulevaisuuden asukkaiden tarpeisiin. Esimerkiksi Tuusulan vuoden 2020 asuntomessualueen WoodCube-kerrostaloon toteutettiin muun muassa etätyöskentelytila, jossa on majoitusmahdollisuus talon vieraille, sekä yhteinen kylmäsäilytystila ruokalähetyksille.

– Emme siis suunnittele vain yksittäistä rakennusta tai asuntoa, vaan mietimme asukkaiden tarpeita askeleen pidemmälle. Palautteen perusteella kehitämme asumisen ratkaisuja entisestään.

”Monipankkiominaisuus tarjoaa mahdollisimman reaaliaikaisen kokonaisnäkymän, miten rahaliikenne kulkee eri pankkien ja tilien välillä. OP Yritystalous nopeuttaa, selkeyttää ja helpottaa toimintaamme merkittävästi", sanoo Ilkka Rainio

Tulevaisuuden rakentamista ekologisuus edellä

Ekologiset ratkaisut ovat olleet alusta asti Cubestan agendalla. Asuntojen tilankäyttö optimoidaan jo suunnittelupöydällä niin, ettei turhaan valaistavia tai lämmitettäviä hukkaneliöitä synny.

– Avara ja tehokas tilasuunnittelu on siis myös ekologinen valinta. Ja usein pienempikin tila tuntuu kokoaan suuremmalta, kun se on suunniteltu fiksusti, Heikkilä iloitsee.

Cubestan pyrkimyksenä on käyttää luonnonvaroja resurssiviisaasti ja minimoida rakentamisen hiilijalanjälki. Niinpä konkreettisia ekotekoja ovat rakennuksien yhteiskäyttöautot, sähköautojen ja -pyörien latauspisteet, aurinkopaneelit sekä maalämmön ja puumateriaalien hyödyntäminen.

Ylipäätään rakennusalalla keskustellaan nykyään siitä, että rakennukset kestävät aikaa ja että niitä voi korjata. Siksi Cubesta tarkkailee koko ajan, mitä rakennuksille tapahtuu. Esimerkiksi asunnon lattioihin on integroitu antureita, jotka ilmoittavat mahdollisesta kosteusvauriosta ajoissa.

Monipankkiominaisuus helpottaa arkea

Ilkka Rainion mukaan rakennusalan yrityksille on tyypillistä, että rahaliikenne kulkee eri pankkien kautta, jolloin myös tilejä on useita. Niinpä Cubesta päätti ottaa vuoden 2022 alusta käyttöönsä OP Yritystalous -palvelun, joka tarjoaa kokonaisvaltaisen näkymän yrityksen kassavirtoihin ja helpottaa talouden seurantaa.

Merkittävin syy palvelun käyttöönottoon oli monipankkiominaisuus, jonka ansiosta Cubestan eri pankkien tilit ja niiden tapahtumat näkee yhdellä silmäyksellä samasta paikasta. Lisäksi näiltä tileiltä voi maksaa keskitetysti.

OP Yritystalous ja etenkin sen monipankkiominaisuus on Cubestalle jokapäiväinen tehokas työkalu, koska yrityksellä on käynnissä samanaikaisesi useita eri rakennusprojekteja. 

– Monipankkiominaisuus tarjoaa mahdollisimman reaaliaikaisen kokonaisnäkymän, miten rahaliikenne kulkee eri pankkien ja tilien välillä. OP Yritystalous nopeuttaa, selkeyttää ja helpottaa toimintaamme merkittävästi, Rainio toteaa.

Tiesitkö, että OP:n monipankkiominaisuus kattaa nyt suomalaisten pankkien lisäksi myös useita muita pohjoismaisia ja eurooppalaisia pankkeja? Lisäksi yritysasiakkaamme voivat nyt seurata itse ulkomaanmaksujen etenemistä ja maksuista syntyviä kuluja reaaliajassa OP Yritystalouden kautta. Lue lisää.