Digitalouden pelisääntöihin kuuluu, että globaalit jätit jyräävät markkinoilla ja voittaja vie helposti kaiken. Suomalaisilla on kuitenkin valtteja käsissään yritysten välisessä liiketoiminnassa, arvioi Etlan tutkimusjohtaja Heli Koski.
Älykkäitä valaistusratkaisuja tarjoava Greenled on kasvanut voimakkaasti. Toiminnan laajeneminen Suomen ulkopuolelle edellyttää toimivaa valuuttakauppapalvelua ja sujuvaa rahaliikennettä.
Digitaalisiin palveluihin tottuneet käyttäjät vaativat tulevaisuudessa palveluilta entistä enemmän. Voisiko esimerkiksi virtuaalinen rahoitusneuvoja olla yksi vastaus vaateisiin? OP Ryhmän teknologiavisiossa kartoitimme niin tulevaisuuden trendejä kuin skenaarioitakin. Varmaa on se, että digitaalinen tulevaisuus on vahvasti ihmiskeskeinen.
Maksamiseen liittyvät palvelut kehittyvät koko ajan, ja uusia ominaisuuksia tulee niin yritysten kuin kuluttajienkin käyttöön. Tällä hetkellä Euroopan maksuneuvoston työryhmässä kehitetään maksupyyntöä eli Request to Pay -palvelua koskevaa palveluntarjoajia velvoittavaa säännöstöä. Mistä uudessa maksupyynnössä on kyse, ja mitkä ovat sen hyödyt kuluttajille ja yrityksille?
Edellisessä blogikirjoituksessani kysyin muun muassa, miksi projekti- ja liiketoimintatiimejä pitäisi valmentaa sekä kävin läpi tiimijohtamisen tavoiteasetantaa ja valmentamisen perusteita. Nyt avaan muutamia valmentamisen avainalueita.
Miksi projekti- ja liiketoimintatiimejä pitäisi valmentaa? Eikö olekaan niin, että tiimit vain muodostetaan ja ne alkavat työskennellä kohti annettua tavoitetta? Senior Agile Coach Ismo Kokko pohtii tiimien valmentamista blogissaan.
Ohjelmistokehityksessä nähtiin uudenlaisen ajattelun aalto 2000-luvun alkuvuosina. Johtajuus siirtyi hierarkkisesta roolista toiminnoksi, josta huolehti koko tiimi. Asiantuntijatyön monimutkaistuessa samanlainen ”kopernikaaninen vallankumous” on laajentumassa muillekin toimialoille.
Tehokas kassanhallinta on tärkeää, oli yritys minkä kokoinen tahansa. Varsinkin epävarmoina aikoina kassanhallinnan merkitys korostuu yrityksen toiminnan ja tulevaisuuden ennustamisessa. Kuljetusalan yritys Simeonin talousjohtaja Kimmo Valtonen kertoo, mitä tehokas kassanhallinta heille tarkoittaa.
Mallioikeus on teollisen muotoilun oikeudellinen suojakeino, jota käytetään arkipäiväisissä tuotteissa. Tuotteen muotoilun voi siis suojata rekisteröimällä sen ennen julkaisua. Rekisteröimällä mallin voit estää kilpailijoita kopioimasta ja hyödyntämästä samanlaista mallia ilman lupaasi.
Koronapandemian aiheuttama epävarmuus on yritysten toimintakyvyn kannalta kaksijakoista. Useat yritykset ovat tehneet konkurssin ja kokonaisia toimialoja on huuhtoutumassa pois. Samaan aikaan toiset ovat onnistuneet vahvistamaan asemiaan ja luomaan uutta kasvua.
Moni meistä työskentelee nykyisin moniosaajatiimeissä. Miten huomioimme monimuotoisuutta ja erilaisia vahvuuksia työelämässä ja valjastamme sen yhteiseksi voimavaraksi?
Jokaisen menestyneen yrityksen takana on idea, aluksi ehkä hullulta tai mahdottomaltakin tuntuva. Yrittäjän päättäväisen asenteen ja luovan ajattelun ansiosta ideasta voi syntyä jotakin suurta.
OP Ryhmä aloitti muutosmatkan kohti itseohjautuvaa työskentelytapaa kaksi vuotta sitten, ja matka jatkuu yhä. Mikä itseohjautuvien työskentelytapojen myötä muuttuu arjessa? Onko muutoksista mitään hyötyä ja kannattaako tällaista muutosmatkaa edes harkita? Jos mietit, miten kehittää organisaatiotasi uudella vuosituhannella, tämä blogi on sinua varten.
Verkkokauppa kasvoi Suomessa rajusti poikkeuskevään aikana. Erityisesti ruoan myynti verkossa kasvoi merkittävästi. Kulunut kevät opetti paljon verkkokaupasta ja sen mahdollisuuksista, mutta myös puutteista. Kotimaisella verkkokaupalla on vielä runsaasti kasvumahdollisuuksia.
Terveellä pohjalla olevat perheyritykset löytävät helpommin uusia tapoja toimia ja kykenevät laajentamaan toimintaa kriisin jälkeenkin. Vahvistaako ylisukupolvisten yritysten pitkä historia halua ja kykyä selviytyä? Antellin toimitusjohtaja Tomi Lantto vastaa.