Kauneushoitola Blue Lagoon Beauty Oy on kasvanut paljon suuremmaksi kuin yrityksen omistaja Sini Virtanen alun perin ajatteli. Virtanen perusti yrityksen vuonna 2006, koska halusi työllistää itsensä kauneudenhoitoalalla.

Virtanen oli 19-vuotias, kun ryhtyi yrittäjäksi. Nuori yrittäjä joutui tekemään paljon töitä yrityksensä eteen heti alkumetreillä, eikä kömmähdyksiltä vältytty.

– En osannut toimia johtajana tai viedä yritystäni tarpeeksi päämäärätietoisesti haluamaani suuntaan. Ajanhallinnassa oli myös paljon haasteita, ja tärkeitä tehtäviä jäi tekemättä, Virtanen sanoo.

Kolmetoista vuotta myöhemmin Blue Lagoon -kauneushoitolaketjulla on Helsingissä kolme toimipistettä ja 68 työntekijää. Kauppalehti on valinnut yrityksen yhdeksi tämän vuoden kasvuyrityksistä sekä vuoden 2018 menestyjäksi.

Virtanen kertoo, että tähän pisteeseen pääseminen on vaatinut roppakaupalla henkisiä investointeja ja jatkuvaa itsensä analysointia.

– Olen todella periksiantamaton ja haluan onnistua. Yrityksen kasvu ei onnistu ilman omaa halua kehittyä yksilönä. Yritän löytää tapoja tehdä asioita eri tavalla.

Virtanen on rahoittanut itse yritystä sisäisesti koko ajan. Jos voittoa on tullut, on se investoitu takaisin yritykseen. Tämän ansiosta Blue Lagoonin ei tarvinnut ottaa ollenkaan ulkopuolista lainaa ennen viime vuoden laajennusta. Tuolloinkaan suuria lainasummia ei tarvittu, koska kahden uuden toimipisteen avaamista oli suunniteltu ja valmisteltu huolella. Näin vältyttiin turhilta kuluilta.

Kauneuspalvelujen aallonharjalla

Blue Lagoon tarjoaa kauneushoitolapalveluja laajalla skaalalla. Eniten tilausta on ripsenpidennyksillä, rakennekynsillä ja kulmakarvojen microblading-hoidoilla sekä mikroneulauksilla ja happohoidoilla.

Virtanen kertoo, että suuri syy yrityksen suosioon on se, että he ovat onnistuneet luomaan uskollisen asiakaskunnan, joka on löytänyt myös viime vuonna avattuihin kahteen uuteen toimipisteeseen helposti.

– Odotimme laajennusta kaksitoista vuotta, joten olimme ehtineet rakentaa hyvää nimeä ja mielikuvaa, jonka perusteella asiakkaat valitsevat tulla meille.

Asiakaspalvelu on Virtasen vahvuus. Hän pyrkiikin kehittämään yrityksensä asiakaspalvelua jatkuvasti ja erottumaan joukosta sen avulla.

– Pidämme ammattitaidosta ja laadusta huolta, ja siksi työntekijämme kouluttautuvat tasaisin väliajoin. Asiakkaat ovat kiitollisia siitä, että haluamme kehittää toimintaamme ja tarjota heille ajan hermoilla olevia palveluja.

Sitoutuneet työntekijät ovat liiketoiminnan pohja

Vuosi sitten Virtaselle tuli kaksi uutta partneria: toinen myymäläpäälliköksi Espoon kauppakeskus Isoon Omenaan ja toinen Helsingin Punavuoren toimipisteeseen.

– Minulla on käynyt mieletön tuuri, koska olen löytänyt todella hyvän tiimin, joilla on samanlaiset arvot ja työmoraali. Teemme yhdessä paitsi päätöksiä, mutta myös kehitämme liiketoimintaa.

Virtasen mukaan hyvässä liikekumppanissa yhdistyy intohimo kauneudenhoitoon ja lojaalius yritystä kohtaan.

– Useimmiten henkilöt osoittavat omalla toiminnallaan olevansa vastuun arvoisia jo silloin, kun he toimivat meillä työntekijöinä.

Virtasen visio on tarjota uudenlaisia rooleja kauneudenhoitoalalla. Blue Lagoonin työntekijä ei välttämättä tee koko ajan kosmetologin töitä, vaan hänestä voi tulla esimerkiksi palveluvastaava, aulavastaava tai myymäläpäällikkö. Virtasen mukaan etenemismahdollisuudet ja lisäkoulutukset motivoivat, eikä henkilökunnan vaihtuvuus ole silloin niin iso.

Intohimona uuden kehittäminen

Virtanen toimi itse kauan Blue Lagoonin esimiehenä. Lopulta hän huomasi, että yrityksen liiketoiminta tarvitsee johtajan, joten hän palkkasi myymäläpäällikön ja siirtyi itse hallintoon. Muutoksen myötä hän on löytänyt intohimonsa yrityksen liiketoiminnan kehittämisessä.

– Haluan kehittää jotain täysin uutta, mitä kauneudenhoitoalalla ei ole vielä nähty.

Esimerkiksi neljä vuotta sitten Virtanen lanseerasi kauneushoitolapuolen trainee-ohjelman, jossa annettiin vastavalmistuneille kosmetologeille lisäkoulutuksia. Sen myötä kauneudenhoitoalalle saatiin lisää moniosaajia, jotka taitavat erilaiset palvelut ripsihoidoista sokerointeihin.

Tällä hetkellä Virtanen suunnittelee Blue Lagoonin vuoteen 2022 tähtäävää strategiaa.

– En ole ennen kuullut, että kukaan kauneudenhoitoalan yritys Suomessa edes tekee strategiaa, hän naurahtaa.

Keväällä Virtanen perusti YrittäjyydenDNA-nimisen Instagram-tilin, jossa hän jakaa avoimesti yritystoiminnan iloja ja suruja. Tili toimii päivittäisenä inspiraation lähteenä yrittäjille. Virtanen kokee, että yrittäjät jäävän yksin liian usein.

– Minusta olisi tärkeää, että ihmiset jakaisivat kokemuksiaan muille etenkin negatiivisista asioista. Olen saanut paljon viestejä kiitollisilta ihmisiltä, jotka ovat saaneet vertaistukea.