Aikuisena ystävystyneet Caroline Suinner ja Meriam Trabelsi: ”Tähdet osuivat kohdalleen, ja löytyi ihminen, joka tajuaa sinua monella eri tasolla”
Lisää aiheesta
Aikuisena uuden ystävän löytäminen voi olla vaikeaa. Näin ajattelivat myös Caroline Suinner ja Meriam Trabelsi. Työ toi heidät kuitenkin yhteen, ja työkaveruus syveni elämää muuttaneeksi ystävyydeksi.
Caroline Suinner ja Meriam Trabelsi törmäsivät ensimmäistä kertaa toisiinsa vapaa-ajalla erään ravintolan tanssilattialla. Seuraavan kerran he kohtasivat työn merkeissä, kun he osallistuivat suomalaisten säätiöiden järjestämään Vuosisadan rakentajat -haastekilpailuun. Kilpailussa etsittiin ideoita nuorten hyvinvoinnin ja yhteiskunnallisen osallisuuden parantamiseksi, ja Suinner ja Trabelsi olivat kilpailussa mukana Ruskeat Tytöt LIT -kirjoituskouluhankkeella.
Vaikka tutustuminen keskittyi aluksi kilpailuun liittyviin tehtäviin, ystävyys alkoi rakentua pikkuhiljaa etenkin yhteisten keskusteluaiheiden avulla.
– Juttelimme kerran tullessamme bussilla kilpailun bootcampista, kuinka samanlaisista lähtökohdista olimme, ja kuinka samanlaisia kokemuksia meillä oli. Tajusin, että tämä on jotain mistä haluan pitää kiinni ja vaalia, ja jota haluan vahvistaa, Meriam Trabelsi kertoo.
Pian molemmille alkoi valjeta, että edessä oli henkilö, jonka kanssa oli niin paljon yhteistä, että toista oli mahdollista ymmärtää erityisen syvällä tasolla. Caroline Suinnerille ystävyyden alku oli jopa hämmentävää.
– Oli ehkä vaikeata kohdata toinen lihava ruskea ihminen. Piti käydä prosessia läpi, koska kukaan ei ole ollut lähellä minua pitkään aikaan. Huomasin, että siinä tapahtui jotain sellaista peilaamista, mikä oli jännittävää.
Erityinen ystävyys johti lopulta moninaisuuden ja radikaalin itserakkauden puolesta puhuvan Pehmee-kollektiivin syntyyn. Suinner ja Trabelsi ovat molemmat iloisesti yllättyneitä ystävyydestä, sillä kumpikaan ei ollut uskonut saavansa aikuisiällä näin hyvää uutta ystävää.
– Olin vuosia ajatellut, että ystäväni ovat tässä, että minulla on nämä kolme melko läheistä ystävää. Oli hyvin ihmeellistä, että tähdet osuivat kohdalleen ja löytyikin ihminen, joka tajuaa sinua monella eri tasolla, ja joka on valmis panostamaan ystävyyteen samalla lailla. Joskus voi mennä niin, että itse haluaisi olla läheinen ystävä, mutta toinen ei olekaan valmis yhtä läheiseen ystävyyteen, kuvaa Trabelsi.
Caroline Suinner ja Meriam Trabelsi kertovat, että heillä molemmilla on tausta, jossa on ollut voimakas tarve kuulua joukkoon. Ystävyys on tuonut molemmille uusia ajattelun malleja, löytää tapoja olla omia itsejään.
– Yksi keskeinen asia, jota harjoittelen edelleen, on se, miten itseä ei määritellä sen kautta, miten hyödyllinen on työn kautta. Olen arvokas itsenäni. Myös se, että mitä ystävyys on, on auennut uudella tavalla. Nyt olen ensimmäistä kertaa ystävyydessä, jossa saan kaiken takaisin, mitä itse annan. Pystyn olemaan täysin auki, Suinner kuvaa.
– Olen ihmisenä muuttunut paljon. Vedän nyt omat rajani, kun aiemmin olen sallinut ystävyyssuhteissa kohdella itseäni miten sattuu, ja määritellä, että millainen olen. Olemme käyneet aika tiukkoja keskusteluja siitä, että minun täytyy pitää puoliani. Olen myös oppinut riitelemään ystävyydessä ja ilmaisemaan negatiivisia tunteita, Trabelsi kertoo.
Mitä yhteistä ystävyydellä on parisuhteen kanssa? Mitä Trabelsi ajatteli aluksi Suinnerista? Kuuntele Caroline Suinner inja Meriam Trabelsin ystävyyden koko tarina Pohjola Vakuutuksen #Eläse-podcastista.
Lue myös: