Tuleva kesä on mitä parhainta aikaa lähteä tien päälle pyörällä. Reittejä riittää kuntoilijalle sekä taivaanrannan maalareille.

Helpot ja lyhyet päiväretket

Puutalotunnelmaa Vanhassa Raumassa

Noin kymmenen kilometrin pituinen reitti sopii loistavasti myös lapsiperheille. Matka alkaa Vanhan Rauman sydämestä, Kauppatorilta. Reitti kulkee idyllisten puutaloalueiden läpi ja matkan varrelle osuu useita pieniä museoita. Hauskin paikka hengähdystauolle on Rauman vesitorni, josta löytyy kahvila.

Historiallinen Vanajaveden rantareitti

Rapolan linnavuori on Suomen suurin muinaismuistoalue, jossa riittää mielenkiintoista katseltavaa ja upeita kansallismaisemia. 18 kilometrin pituinen reitti kulkee Vanajaveden itäpuolta ja päättyy Iittalaan. Matkalla voi pysähtyä Voipaalan taidekeskukseen ja Iittalan lasimuseoon.

Urbaani Espoon merireitti

Alle kymmenen kilometrin merellinen reitti sopii hyvin myös lapsille. Aloituspiste on Tapiolan keskuksessa, josta suunnataan Westendiin merenrantaan. Matka kulkee rantaviivaa pitkin aina Haukilahteen saakka, josta voi hypätä reittiveneen kyytiin. Matkan varrelle osuu myös muutamia uimarantoja.

Kulttuurimaisemia Tuusulanjärven reitillä

25 kilometrin pituinen Tuusulanjärven kierros ihastuttaa maisemillaan. Matka kulkee helposti ja joutuisasti hyväkuntoisella pyörätiellä. Rengasreitin varrella voi pysähtyä ihastelemaan kulttuurimaisemia ja tutustua esimerkiksi Jean Sibeliuksen taiteilijakoti Ainolaan.

Pidemmät retket

Perämeren helmi Hailuoto

Mikä olisi parempi tapa tutkia jylhiä Hailuodon maisemia kuin pyöräretki? Oulun keskustasta lauttarantaan kertyy matkaa hieman yli 20 kilometriä. Puolisen tuntia kestävän lauttamatkan aikana ehtii ihailla Perämeren kuohuja. Hailuodossa pyöräily on helppoa, sillä luodon läpi kulkee 30 kilometrin pituinen asfalttitie. Luodolta löytyy majoitusta, ravintoloita ja hiekkarantakin, joten siellä kannattaa ehdottomasti viettää yö.

Tunnelmallinen seitsemän sillan reitti

Merimaisemia rakastavan ehdoton valinta on Pohjanmaan rannikolla sijaitseva Seitsemän sillan saaristo -reitti. Pietarsaaresta Kokkolaan kulkeva saaristoreitti on 69 kilometrin pituinen ja ylittää nimensä mukaisesti seitsemän siltaa. Matkaan kannattaa ehdottomasti varata useampi päivä, jotta ehtii pysähtyä reitin varrella sijaitseviin tunnelmallisiin kalastajakyliin ja kahviloihin.

Maalaismaisemia matkalla Helsingistä Porvooseen

Monelle pääkaupunkiseutulaiselle tuttu pyöräreissu kulkee Itä-Helsingin kautta Sipoonrantaan, sieltä Söderkullaan ja Kulloon ja päättyy Porvooseen. Matkaa kertyy noin 55 kilometriä suuntaansa. Suurin osa reitistä kulkee kevyen liikenteen väylällä, mutta osa matkasta pitää taittaa autotien piennarta pitkin. Reissuun kannattaa varata vähintään kaksi päivää, jotta ehtii nauttia kiireettömästi Porvoon sympaattisesta tunnelmasta.

Klassikkojen klassikko Saariston rengastie

Turun saaristossa kiemurteleva Saariston rengastie on edelleen monen pyöräilyharrastajan lempireitti. Matkan pituus vaihtelee 160–250 kilometrin välillä reittivalinnasta riippuen, joten matkaan kannattaa varata reilusti aikaa. Idyllisissä saaristolaiskylissä tuntuu kuin olisi matkustanut tyystin toiseen maahan.

Lue myös:

Viisi patikointireittiä, joiden varrella voit yöpyä mukavasti

Saisiko olla hyvinvointia seuraavalle lomallesi? Katso vinkit eri hintaluokista

Kotimaanmatkailu ja Suomen sisäinen matkustaminen on suosittua etenkin kesäaikaan. Tiesithän, että Pohjola Vakuutuksen jatkuva matkavakuutus turvaa sinut ja matkatavarasi myös Suomessa ja kotimaan matkoillasi.