Kesästä on jo tovi ja arki uuvuttaa – kaipaatko herkuttelua, reippailua, kulttuuria vai rentoutumista? Tässä vinkit erilaisille lomailijoille.

Kauden herkkuja vai makeaa? Syksy on kulinaristin kulta-aikaa

Ruokahifistelijä rakentaa syysreissunsa ruoan ympärille, sillä monet raaka-aineet ovat parhaimmillaan juuri syksyllä. Vieraile paikallisilla toreilla ja käytä ruoanlaitossa sesongin herkkuja, kuten tuoreita juureksia, sieniä ja marjoja. Eri puolilla Suomea järjestettäviltä sadonkorjuumarkkinoilta voit ostaa kotiin laadukkaita, lähellä tuotettuja raaka-aineita ja tukea samalla suomalaisia pienyrittäjiä.

Jos olet makean perään, tee päiväretki karkkivalmistajan tehtaanmyymälään ja täydennä herkkuvarastot edullisesti talvea varten. 

Tutustu ainakin näihin:

Syysolympialaiset kaveriporukalla – urheiluhullun unelmaloma

Padelia, frisbeegolfia vai ihan perinteinen puntti? Aktiivisella urheilulomalla ehdit vaikka nämä kaikki. Urheiluopistot järjestävät ohjattuja koko perheen urheiluleirejä, joissa kaikki on järjestetty valmiiksi ruokailuja myöten. 

Jos ohjattu toiminta ei innosta, vuokraisitko kenties mökin liikuntakeskuksen lähistöltä ja järjestäisit kaveriporukalle syysolympialaiset?

Tutustu ainakin näihin:

Kulttuuria kaupunki-ihmiselle – otatko haasteen vastaan?

Festarikesä on jo taputeltu, mutta myös syksyinen Suomi tarjoaa laajan valikoiman erilaisia kulttuuritapahtumia. Tarkista eri kaupunkien tapahtumakalenterit ja hanki samantien liput sinua kiinnostavaan teatteriesitykseen, konserttiin tai vaikka stand up -show’hun.

Jos kaipaat lisäjännitystä elämään, osta liput sinulle entuudestaan tuntemattoman artistin keikalle. Saatat yllättyä positiivisesti ja löytää uuden suosikkisi!

Tutustu ainakin näihin: 

Vauhdikasta menoa vilukissolle ja vesipedoille

Kesän uimakausi jatkuu sisätiloissa, eikä vilukissankaan tarvitse palella vedessä. Vesipuistoissa viihtyvät kaikki perheen pienimmistä vähän varttuneempiinkin.

Pitkän pulikointipäivän jälkeen on ihanaa kellahtaa suoraan hotellin lakanoihin tai jatkaa iltaa vaikka keilaamisen parissa. 

Tutustu ainakin näihin: 

Ruskaretkeilijän paratiisi, ei ötököitä

Suomen kansallispuistot hehkuvat syksyisin kauniissa ruskan väreissä eikä ötököistä ole enää riesaa. Pakkaa reppu täyteen eväitä ja suuntaa kansallispuiston upeisiin maisemiin patikoimaan tai pyöräilemään. Nappaa mukaan ylimääräinen muovipussi tai kannellinen sanko, niin voit kerätä sieniä ja marjoja ulkoilun lomassa.

Jos mielesi tekee viipyä pidempään, pakkaa mukaan teltta ja makuupussi.

Tutustu ainakin näihin:

Kun kotimaan matkasi on turvattu Pohjola Matkavakuutuksella, käytössäsi on myös Pohjola Terveysmestari -palvelu. Jos sairaus tai tapaturma yllättää, voit olla yhteydessä terveysmestariin puhelimitse tai Pohjola Terveysmestari -sovelluksen chat-viestillä. Terveysmestari arvioi oireesi ja ohjaa sinut tarvittaessa suoraan oikeanlaiseen hoitoon. Lue lisää.

Lue myös:

Fribaajan paratiisit – oletko heittänyt kiekkoa näillä kentillä?

Säästä ja satsaa Tallinnassa – joko tunnet nämä naapuripääkaupungin salaiset helmet?

Luonnossa sielu lepää – parhaat vinkit syksyiseen telttaretkeilyyn lähelle ja kauas