Frisbeegolf on lajina edullinen eikä harrastaminen ole aikatauluihin sidottua. Alkuun pääset hankkimalla pari frisbeetä. Niitä voi ostaa kympillä tai parilla lajiin erikoistuneiden liikkeiden lisäksi myös urheiluvälinekaupoista ja tavarataloista. 

Amatöörien SM-tasolla kisaava Kristiina Nyman jakoi vinkkinsä radoista, joilla jokaisen harrastajan kannattaa vierailla. Nappaa Nymanin kohdevinkit ja aloita kesän reissujen suunnittelu!

Meikku Helsingissä

Meilahdessa sijaitseva Meikku on Suomen vanhin frisbeegolfrata, joka on avattu vuonna 1983. Mäkinen 16-väyläinen rata sopii sekä aloittelijoille että kokeneemmille harrastajille.

Erityistä: Väylän 8. kallioiselta näköalapaikalta avautuu näkymä Seurasaaren suuntaan. Jos olet iltaisin liikkeellä, pysähdy hetkeksi ihailemaan kaunista auringonlaskua.

Heinolan Kippis

Heinolan Kippasuolla sijaitseva DiscGolfPark World eli Kippis sopii kaikentasoisille fribaajille. Kippasuolla on kolme eritasoista rataa (Kids, Am ja Pro). 18-väyläinen Amatöörirata kulkee kumpuilevassa metsässä ja laakealla pellolla. Kids-rata on aloittelijaystävällisin ja soveltuu kokeneemmille loistavasti putteripelin hiomiseen tai lämmittelyyn.

Erityistä: Kippiksen Pro-rata on valittu Suomen parhaaksi radaksi vuonna 2022 ja maailman 5. parhaaksi radaksi vuonna 2023.

Sipoon Sibbe

Sipoossa sijaitseva Sibbe Disc Golf on maksullinen (4,90–7,90 €/kierros) ja erittäin hyvin pidetty. Sibbessä on kaksi ataa ja tekemistä koko perheelle. 18-väyläisiltä radoilta löytyy puisto-, metsä- ja niittyväyliä, lehti- ja havupuumetsää sekä kallioita ja korkeuseroja. Alueella on myös paljon muita palveluita, kuten ravintola, hotelli, caravan-alue ja uimaranta.

Erityistä: Sibbessä järjestettävät Tyyni-kilpailut ovat Euroopan suurimmat amatööritason kisat.

Tampereen frisbeegolfkeskus

Alajärven kupeessa sijaitseva Tampereen frisbeegolfkeskus on kansainväliset mitat täyttävä frisbeegolfin harjoitus- ja kilpailukeskus. Väylien puolesta Tampere tarjoaa monipuolisesti tiukkoja metsäväyliä sekä avoimempia puisto- ja niittyväyliä, jotka innostavat fribaajia.

Erityistä: Keskuksen 27-väyläinen erityispitkä rata on Suomen vaikein rata.

Levi

Monissa Suomen hiihtokeskuksissa on kesäkaudella frisbeegolfratoja, niin myös Levillä. Activity Parkissa Levitunturin länsipuolella sijaitsevan Levi Disc Golf Parkin radat tarjoavat haastetta harrastajille, mutta myös helpompia väyliä koko perheelle. Levin rinteillä pelattavien ratojen suuret korkeuserot ottavat mittaa fribaajan kunnosta, sillä väylät kulkevat hiihtokeskuksen rinteitä ylös ja alas.

Erityistä: Fribaa yöttömässä yössä Levillä!

Utsjoki

Suomen pohjoisin frisbeegolfrata sijaitsee Utsjoella. 18-väyläisellä metsäradalla piisaa korkeuseroja, ja kiekon heittämisen lomassa silmiä ja sielua pääsee lepuuttamaan pohjoisen henkeäsalpaavissa maisemissa.

Erityistä: Paras aika fribata Utsjoella on hyttyssesongin ulkopuolella keväisin ja syksyisin.

OP-_Media-fresbeegolf-01.jpg
Lajin aktiivisen harrastajan Kristiina Nymanin kesäkausi kuluu pitkälti frisbeegolfkiekkoa heittäen.

Lähteet: Frisbeegolfradat.fi, ldg.fi, sibbediscgolf.fi, levi.fi

Kun kotimaan matkasi on turvattu Pohjola Matkavakuutuksella, käytössäsi on myös Pohjola Terveysmestari -palvelu. Jos sairaus tai tapaturma yllättää, voit olla yhteydessä terveysmestariin puhelimitse tai Pohjola Terveysmestari -sovelluksen chat-viestillä. Lue lisää.

Lue myös:

Parhaat tanssilavat – aitoa suomalaista kesätunnelmaa

Oletko löylytellyt näissä Suomen hienoimmissa saunoissa?

Ihan kuin ulkomailla − joko tiedät nämä kotimaan paikat?