Tilin ylitys, epäonnistunut korttimaksu tai maksun myöhästyminen tililtä puuttuvan katteen takia voi sattua kenelle tahansa. Yllättävät tilanteet voi kuitenkin välttää OP-mobiilin ilmoitusten avulla, jotka ovat maksuttomia.

OP-mobiilin push-ilmoitukset ovat mobiililaitteen näytölle saapuvia reaaliaikaisia huomautuksia, jotka kertovat esimerkiksi, kun korttimaksusi epäonnistuu, saat uuden e-laskun, e-lasku on jäänyt hyväksymättä tai tilisi ylittyy. Näin voit reagoida tilanteeseen nopeasti ja välttää mahdolliset ylimääräiset kustannukset.  

– Joskus voi käydä niin, että palkka onkin myöhässä ja osa laskuista jää sen vuoksi rästiin useiksi päiviksi. Kun tästä saa tiedon ajoissa, voi tilille siirtää rahaa jostain muualta. Näin välttyy mahdollisilta viivästyskoroilta sekä siltä, että laskut menevät katteettomiksi, sanoo OP:n Senior Product Owner Piia Jakola.

Ilmoitukset tuovat sujuvuutta arkeen

OP-mobiilin ilmoituksen saa paitsi menoista myös tilille saapuvista euroista, kuten kirpputorimyynneistä. 

– Se on työkalu, joka helpottaa oman talouden seurantaa ja tuo sujuvuutta arkeen.

OP-mobiilin ilmoitukset voivat auttaa myös omien kulujen karsimisessa ja säästämisessä. Ilmoituksista saattaa huomata maksavansa kuukausimaksua tarpeettomaksi jääneistä palveluista. 

– Tällaisia voivat olla esimerkiksi aikanaan kokeeksi tilatut ja sitten katkaisematta jääneet television sisältöpalvelut, Jakola kertoo. 

OP-mobiilin ilmoitukset ovat hyvä keino pysyä kärryillä myös omien maksukorttien käytöstä, sillä ilmoituksen voi tilata jokaisesta korttimaksusta. Ilmoitusten avulla voi havaita nopeasti esimerkiksi sen, jos kortin tiedot ovat joutuneet vääriin käsiin.

– Kortilla on hyvä olla riittävät turvarajat, joiden ylittyessä kortilla ei voi enää maksaa, OP:n Specialist Johanna Kataja sanoo. 

OP-mobiilin ilmoitusten avulla saat välittömästi tiedon, kun esimerkiksi korttimaksusi epäonnistuu, tilisi ylittyy ja saat uuden e-laskun. Näin voit reagoida tilanteeseen nopeasti ja välttää mahdolliset ylimääräiset kustannukset. Lue lisää.

Lue myös:

Ei tarvitse kantaa pankkikorttia mukana – näin otat mobiilimaksun käyttöön

Äh, kortti ei toimi kassalla – mikä avuksi?

Maksoitko rahat väärälle tilille? Toimi näin