Millainen rahankäyttäjä olet, ja miten voisit vaurastua? Tähtimerkkisi voi antaa siihen vastauksen. Koostimme epätieteellisen rahaskoopin kullekin tähtimerkille.

Oinas

Olet tulinen tyyppi myös raha-asioissa. Et pelkää haasteita, ja siksi sinulle oiva tapa vaurastua on sijoittaminen osakkeisiin. Rehellisyytesi tekee sinusta vieläpä erittäin suoraselkäisen sijoittajan. Kaltaisesi visionäärin kannattaa panostaa tulevaisuuteen katsoviin yrityksiin ja sijoittaa erilaisiin megatrendeihin.

Olet tottunut taistelija ja luotat omaan älyysi sekä analyysitaitoihisi, etkä olekaan usein väärässä. Osakkeisiin sijoittaminen tarjoaa sinulle myös sitä jatkuva vaihtelua ja uusia haasteita, jotka ovat sinulle omiaan. Sijoittajan salkku ei koskaan ole valmis ja sen saa kasata juuri omanlaisekseen. Kaltaisesi monipuolisesti lahjakas tyyppi voi sijoituksillaan olla osana muuttamassa maailmaa.

Onnen väri: punainen
Onnenpäiväsi: q3-tuloskausi

Härkä

Kun sinä päätät tavoitteesi, ei mikään asetu tiellesi. Sinnikkäänä ja pitkäjänteisenä tyyppinä löydät keinot toteuttaa haluamasi. Et kuitenkaan ole henkilö, joka kokeilisi uusia villityksiä tai lähtisi mukaan hulluihin ideoihin. Rahastot ovat sinulle paras keino vaurastua. Ne ovat helppoja ja vaivattomia, ja kaltaisesi kylmäpäinen tyyppi ei ole niitä oitis lunastamassa, vaikka maailma välillä saisikin kurssit heittelemään.

Vaikka oletkin kova tekemään töitä, olet kuitenkin luonteeltasi nautiskelija ja pitkäjänteinen rahastosäästäminen johonkin nautinnolliseen asiaan kuten matkaan tai uuteen kotiin, sopivat sinulle mainiosti. Olet taitava iloitsemaan perusasioista, eikä sinulle sijoittamisenkaan tarvitse olla kummoisempaa kikkailua. Tykkäät varmasti seurata, miten rahastosalkkusi pikkuhiljaa paisuu.

Onnenväri: vihreä
Onnenpäiväsi: Kun arvo-osuustili on avattu ja ensimmäiset rahastot ostettu

Kaksonen

Sinä et koskaan ihan kasva aikuiseksi. Loputon energiasi ja ikuinen nuoruutesi saavat sinut innostumaan ja kokeilemaan uusia asioita välillä impulsiivisestikin. Koska pitkäjänteisyys saattaa joskus tuottaa sinulle haasteita, voi avain vaurastumiseesi olla säätämisen automatisoiminen niin, ettei asiaa tarvitse aktiivisesti ajatella. Automaattiset siirrot Säästölippaaseen tai rahastoihin voisivat olla sinun juttusi. Näin varallisuutesi voi kasvaa pikkuhiljaa ja pääset sen turvin toteuttamaan kaikkia huimia ideoitasi.

Osakesijoittamista voisit myös kokeilla, ja treidaus eli osakkeiden päiväkauppa voikin nopeatempoisuudessaan hyvinkin olla juttusi, jos vain muistat paneutua yrityksiin, joiden omistuksia ostat.

Onnenväri: keltainen
Onnenpäiväsi: Syyskuun alku, pääset toteuttamaan kaikki lomalla syntyneet ideat

Rapu

Olet herkkä ja turvallisuuden hakuinen myös raha-asioissa. Talousasiasi ovat siten lähtökohtaisesti hyvässä hallinnassa. Koti ja perhe ovat sinulle tärkeitä, etkä riskeeraisi näitä asioita tekemällä huikentelevia päätöksiä rahan suhteen.

Vaikka intuitiosi on voimakas ja aavistuskykysi joskus jopa pelottavan osuva, ei sinun kannata lähteä hakemaan vaurautta kaikkein riskialttiimpien keinojen avulla, sillä ne luultavasti alkaisivat ahdistaa sinua. Oma koti ja sen lainan hoitaminen vastuullisesti on sinulle hyvä pohja vaurastua. Lisäksi matalariskiset rahastot voivat olla sinulle sopiva tapa säilyttää sukanvarteen.

Onnenväri: hopea
Onnenpäivä: Asuntokauppojen toteutuminen

Leijona

Olet kuninkaallinen vaurastujien joukossa. Ylväänä tyyppinä tykkäät erottua muista, ja näyttää ulospäin, miten hyvin sinulla menee. Muista kuitenkin pitää huoli, että suurin osa sijoituksistasi pysyy nimenomaan vaurautena eikä vaihdu materiaan.

Suurten asioiden ihmiselle sopii myös näyttävät tavat vaurastua. Sinun kannattaa katsella alojensa ykkösyrityksiä ja isoja liikkeitä tekeviä globaaleja jättiläisiä, näiden vanavedessä vaurastuminen sopii kaltaisellesi näyttämisen haluiselle ihmiselle. Kunhan muistat, että mikään sijoitus ei ole riskitön.

Onnenväri: Kulta
Onnenpäiväsi: Vuoden suurimpien yrityskauppojen jälkeinen päivä

Neitsyt

Älykkäänä ja pikkutarkkana tyyppinä vaurastuminen on sinulle vain tekemistä vaille valmis. Sinulle sopivat kaikki vaurastumisen muodot, sillä olet analyyttinen ja herkkävaistoinen. Sinun ei kuitenkaan ehkä kannata ryhtyä sekä asuntosijoittajaksi, rahastonkasvattajaksi, salkunkantajaksi että vakuutussäästäjäksi. Liian monta lankaa käsissä voi tarkoittaa vähemmän tilaa hengähtää silloin tällöin. Valitse muutama hyvä sinua kiinnostava keino ja suuntaa älynlahjasi siihen.

Onnen väri: vihreä
Onnenpäiväsi: Kun markkinoiden elpyminen todetaan, toki aavistit sen ennalta

Vaaka

Haet tasapainoa niin ihmisten kuin asioiden välille. Tasapainottelet pitkiäkin aikoja vaihtoehtojen välillä, eikä päätöksen tekeminen aina ole sinulle helppoa. Sinun ei kannata katsella osakemarkkinoita, sillä siellä tarvitaan sinulle liian nopeita ja joskus kovia liikkeitä.

Vakuutussäästäminen voi olla sinulle paras vaihtoehto vaurastua. Voit kokeilla niin sijoitusrahastoja, sijoituskoreja kuin joukkovelkakirjalainoja, mutta nopeita liikkeitä ei tarvita vaan voit rauhassa harkita vaihtoehtojasi.

Onnen väri: Turkoosi
Onnenpäiväsi: Kun päätät minne sinun on paras sijoittaa

Skorpioni

Elämän suuret kysymykset eivät ole koskaan kaukana ajatuksistasi. Olet syvällinen tyyppi, joka ei voi sietää vääryyttä. Vaurastuminen ei ole sinulle mikään itsestäänselvyys, vaan sinulle on erittäin tärkeää, että saat toteuttaa sen kautta ja avulla itseäsi.

Et kuitenkaan ole mahdollisten sijoituspäätöstesi suhteen idealisti, vaan näet asiat totuuden joskus raa’assakin valossa. Sinun kannattaa perustaa sijoitusstrategiasi pitkän aikavälin etappien mukaan. Pitkä pinnasi sopii rahastosijoittajalle täydellisesti. Eikä oma kotikaan olisi sinulle hassumpi sijoitus.

Onnen väri: Musta
Onnenpäiväsi: Vapaapäivä, jonka saat elää omassa rytmissäsi, omien varojesi sallimissa rajoissa

Jousimies

Olet ikuinen optimisti, ja rakastat elää täysillä. Sinulla on unelmia vaikka muille jakaa ja rahankäytön suhteen haasteesi onkin päättää, mitä kohti alat säästää.

Olet valmis uusiin seikkailuihin koska vain ja pääset kompastelujenkin jälkeen jaloillesi hämmästyttävän nopeasti. Sinun ei kannata käyttää aikaasi rahan haalimiseen rahan takia, vaan pidä huoli, että sinulla on riittävä talouspuskuri päivittäistä elämää varten. Päätä muutamia isompia unelmia, joita varten alat säästää. Toisaalta, kun sinä innostut, myös todella paneudut asiaan, eli pelkkä säästötili ei ehkä olisi juttusi.

Onnen väri: Sinisen sävyt
Onnenpäiväsi: Päivä, jolloin pääset käyttämään säätöjäsi unelmiesi toteuttamiseen

Kauris

Olet kunnianhimoinen, ja haluat menestyä ja vaurastua elämässäsi. Et odota maineen ja mammonan vain tippuvan eteesi, vaan olet valmis näkemään vaivaa menestyksen eteen. Teet päätöksiä rauhallisen harkitusti ja päätösten taustalla on kattava tiedonhaku sekä tiukat järkiperusteet.

Haluat saada isoja voittoja, mutta et halua ottaa riskejä lähtemällä ensimmäisten joukossa uusiin hömpötyksiin. Sinun kannattaa keskittyä sijoitustyyppeihin, joissa pitkäaikainen data puhuu puolestaan, ja joissa riski on ennakoitavissa ja tuotto-odotukset vastaavat kunnianhimoisia tavoitteitasi pitkällä aikavälillä.

Koska pitäydyt sijoitussuunnitelmassasi ja olet valmis tiedonhakuun ja aktiiviseen rooliin vaurastumisessa, voivat sijoitusasunnot sopia erityisen hyvin sinulle. Sinulle oma asuntokaan ei ole pelkkä koti, vaan myös tuottava sijoitus tulevaisuuteen.  Haaveissa häämöttävän asuntoimperiumin rinnalla vakaat osakkeet, joilla on pidempi historia, ovat sinulle sopiva sijoittamisen muoto.

Onnen väri: Violetti
Onnenpäiväsi: Päivä, jolloin kova työsi palkitaan, ja sijoittaminen kantaa runsaasti hedelmää.

Vesimies

Olet kokeilunhaluinen, etkä halua kangistua kaavoihin. Niin raha-asioissa kuin muutenkin haluat kokeilla uusia trendejä ja olla aallonharjalla muutoksessa. Niin säästämisessä kuin sijoittamisessakin haluat olla ensimmäisten joukossa kokeilemassa ja tuomassa uutta trendiä myös muille - mielellään jo ennen, kuin siitä on ehtinyt tulla trendi.

Olet erityisen mielelläsi edelläkävijä vastuullisissa valinnoissa. Haluat globaalilla tasolla saada muutoksen aikaan valinnoillasi ja johtaa osaltasi muutosta niin lähipiirissä kuin laajemmassakin kaavassa. Sitoudut säästämis- ja sijoituskohteisiisi pitkäksi aikaa, mutta haluat tietää, että voit tarpeen tullen myös nostaa rahat ja tehdä niillä jotain aivan muuta.  

Onnen väri: YInMn eli uusin löydetty väri
Onnenpäiväsi: Päivä, jolloin olet saanut 1000 seuraajaasi seuraamaan esimerkkiäsi säästämisen ja sijoittamisen saralla.

Kalat

Päätöksissäsi uskot intuitioon ja haluat auttaa muita. Haluat rahojesi avulla saada aikaan positiivisen muutoksen, ja sijoitusten osalta sinulle sopivatkin parhaiten erilaiset vastuulliset kohteet. Boheemina ihmisenä et halua sitoutua ja tyytyä vain yhteen sijoitustyyppiin, vaan sinulta löytyykin indeksirahastoa, vakuutussäästämistä kuin ETF-rahastoja.

Sijoituskohteitasi kuitenkin yhdistää se, että niitä ei tarvitse seurata aktiivisesti vaan välillä ne voi hetkeksi unohtaakin – etenkin huonoina aikoina. Uskot päätöksissäsi intuitioon oli kyse sitten sijoituksista, lahjoituksista tai vaikka omasta kodista – teet päätökset silloin, kun ne tuntuvat hyvältä itsestä.

Auttamisenhaluisena ihmisenä pidät aina huolta myös siitä, että voit tarpeen tullen auttaa läheistä, ja säästötililtä löytyy puskuria myös omiin ja läheisten yllättäviin tilanteisiin. Voittoa tärkeämpää on sinulle tehdä hyvää.

Onnenväri: koko väripaletti
Onnenpäiväsi: Päivä, jolloin pääset säästöjesi tai sijoitustesi avulla aidosti auttamaan.

Säästämisen ja sijoittamisen voit aloittaa milloin tahansa. Mitä aiemmin aloitat, sitä enemmän ehdit hyötyä korkoa korolle -ilmiöstä. Tutustu miten pääset alkuun.

Lue myös:

Rahaisat juhannustaiat