Kulutusluottoja, eli eri hankintoihin haettavia lainoja, on olemassa runsaasti. Luottojen vertailu saattaa tuntua haastavalta, kun niiden lainasummat, korot ja kustannukset vaihtelevat.

Monet eri toimijat myöntävät kulutusluottoja. Kokosimme yhteen syitä, miksi oman pankin kulutusluotto on hyvä vaihtoehto.

1. Laina on sopivan kokoinen 

Kulutusluotto tuo joustoa arjen yllättäviin tilanteisiin ja mahdollisuuden isompien kulujen jakamiseen pidemmälle aikavälille. Jotta lainan takaisinmaksusta ei muodostu taakkaa, on tärkeää, että sen myöntämisessä huomioidaan asiakkaan maksukyky.

Kun luottoa hakee omasta pankista, pankin suosittelema lainasumma ottaa huomioon hakijan talouden kokonaistilanteen, kuten tulot, menot ja mahdolliset muut lainat.

Lainapäätöksen saatuaan hakija voi vielä itse päättää, kuinka paljon hän nostaa lainaa. Lainan voi myös jättää nostamatta.

2. Lainan takaisinmaksu on joustavaa

Lainan takaisinmaksu joustaa OP:lla. Jos tuloissa tapahtuu muutoksia esimerkiksi palkankorotuksen tai lomautuksen myötä, pystyy lainan maksusuunnitelmaa pääsääntöisesti muokkaamaan uuteen taloustilanteeseen sopivaksi. 

OP:n vakuudettomiin kulutusluottoihin on helppo tehdä muutoksia. Esimerkiksi maksuerää ja eräpäivää voi muuttaa itse lainalle määritettyjen rajojen puitteissa. Lisäksi vakuudettomaan luottoon voi ottaa käyttöön vuosittain yhden maksuvapaan kuukauden, jonka aikana ei tarvitse lyhentää luottoa eikä maksaa korkoja.

Lainaa on mahdollista lyhentää suunniteltua nopeammassa aikataulussa ilman ylimääräisiä kustannuksia. Luoton voi myös maksaa kerralla pois.  

3. Kokonaiskuva omasta taloudesta säilyy selkeänä

Raha-asioiden keskittäminen yhteen pankkiin sujuvoittaa asiointia ja auttaa säilyttämään selkeän kokonaiskuvan omasta taloudesta. Esimerkiksi OP-mobiilin Talouden tasapaino -ominaisuuden avulla on mahdollista seurata omia tuloja ja menoja. OP-mobiilista näkee myös omat lainat ja niiden maksusuunnitelmat.

4. Vältät yllättävät kustannukset

Koron lisäksi kulutusluoton hintaan vaikuttaa erilaiset laskutuspalkkiot ja mahdolliset avausmaksut. Matalin korko ei ole tae edullisimmasta lainasta, jos esimerkiksi kuukausittainen luotonhoitomaksu on korkea. Kulutusluottoja kannattaakin aina vertailla todellisen vuosikoron ja kokonaiskustannusten perusteella.

Esimerkiksi OP:n kulutusluotoissa ei ole yllättäviä piilokuluja. Vakuudettomasta luotosta maksetaan lyhennys, korko ja kuukausittainen luotonhoitomaksu.

Kannattaa myös pitää mielessä, että yksi laina tulee usein monta pienempää lainaa edullisemmaksi vaihtoehdoksi, sillä tällöin maksuun tulevat vain yhdet luotonhoitomaksut. OP:n kulutusluottojen ajantasaiset kustannukset on katsottavissa tuotesivuilla.

Lue myös:

Älä tilkitse talouttasi pikavipeillä – vipeille on vaihtoehtoja 

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj.