– Se oli sellainen ahaa-elämys. Että olisikohan tässä sitten tulevaisuus, Himmanen vastaa kysyttäessä, kuinka ajatus omasta yrityksestä lähti liikkeelle.

Hänellä ei ole aiempaa taustaa yrittäjänä, mutta vaimo on toiminut kahvilayrittäjänä Linnoituksessa, joten täysin vierasta itsensä työllistäjän arki ei ollut.

– Alkuvaiheessa olin kuin jakomielitautinen, fiilikset vaihtelivat laidasta laitaan. Yhtenä päivänä ajattelin, että hyvin menee, seuraavana ettei tästä tule yhtään mitään ja sitten taas, että kyllä tämä tästä, Himmanen muistelee yrittäjyyden alkuvaiheita.

Uudella ilmeellä toimiva Karjalapuoti avasi ovensa 30.3.2017 Karjala-myymälän ajoilta tutussa liiketilassa Kauppakadulla. Tuotevalikoimaan kuuluu sekä vanhoja tuttuja että uusia tuotteita. Himmanen lähti alussa liikkeelle aiemman omistajan käyttämien tavarantoimittajien kanssa. Sittemmin uusia tuotteita on lisätty valikoimaan – kuten alusta asti kiikarissa olleet Hito hyvä –tuotteet sekä Lehmus Roastery –kahvit.

Karjalapuoti on nimensä mukaisesti paikallisten tuotteiden paikka loistaa – suosikkituotteiden joukkoon lukeutuvat esimerkiksi paikallishistoriasta ja Karjalan alueesta kertovat kirjat, joita kirjakauppojen hyllyiltä ei löydy. Myös matkamuistoille löytyy kuitenkin ostajia, etenkin kun alueella ei juurikaan ole varsinaisia matkamuistomyymälöitä.

– Asiakkaita käy mukavasti päivittäin, suurin osa on turisteja. Asiakaskuntaan kuuluu esimerkiksi ulkomailla asuvia suomalaisia ja muualle muuttaneita lappeenrantalaisia, jotka vierailevat vanhassa kotikaupungissaan.

Yrityksen pyörittäminen on lähtenyt käyntiin hyvin ja apuvälineitä ovat olleet muun muassa Facebook, OP Etelä-Karjalan kautta löytynyt Pivo Kassa sekä oma yrittäjähenkisyys: Himmanen on lahjakas valokuvaaja ja hyödyntää taitojaan myös yritystoiminnassa. Myymälää koristavat Himmasen ottamat valokuvat ja myynnissä olevat postikortit ovat kaikki omista kuvista tehtyjä. Pääosassa ovat tietenkin paikalliset maisemat. Tulevaisuudessa harrastuksen liittämistä Karjalapuodin palveluihin on tarkoitus kehittää, Himmanen tarjoaa jo esimerkiksi valokuvien restaurointipalvelua.

Yrittäjä on sitä mieltä, että pääosassa on nyt ja tulevaisuudessa itse kivijalkamyymälä, verkkokauppaa ei ainakaan tällä hetkellä ole suunnitteilla. Päätöksen ymmärtää, kun vierailee liikkeessä - puoti on viihtyisä ja asiakas pääsee uppoutumaan lämminhenkiseen paikalliseen tunnelmaan. Eteläkarjalainen kokemus on taattu.

Pivo Kassa on nykyaikainen tapa hoitaa pienen yrityksen päivittäiset kassatoiminnot. iPadilla toimiva kassapalvelu ja mobiili maksupääte tarjoavat kaiken tarvittavan sekä kivijalkakaupan että verkkokaupan maksuliikenteeseen ja myyntiin.

Lisää käyttäjien tarinoita, tietoa palvelusta sekä hinnaston löydät Pivo Kassan verkkosivuilta.