Arvostan niitä, jotka pystyvät pyörittämään täyspäiväistä yritystoimintaa ja ovat tehneet pitkään raskasta työtä rakentaakseen yrityksensä. Mutta arvostan myös niitä, jotka haluavat toteuttaa itseään pienemmässä mittakaavassa.

Monella voi olla edessään tilanne, jossa halua ja intoa oman idean eteenpäin viemiselle olisi, mutta kokopäiväiseksi yrittäjäksi ryhtyminen hirvittää. Ratkaisu on kokeilla yrittäjyyttä kevyesti. Olla siis kevytyrittäjä.

Aiheen ympärillä on ollut paljon pöhinää: toisinaan kevytyrittäjyys ei olekaan ollut niin kevyttä, kuin voisi kuvitella. Tähän on kuitenkin nyt tarjolla ratkaisu.

Muuta evästeasetuksiasi

Vastikään lanseerattu uutuuspalvelu OP Kevytyrittäjä on tehty helpottamaan itsensä työllistävän elämää. Yrittämisen voi mitoittaa omaan tilanteeseen sopivaksi eikä tarvitse hukkua paperiviidakkoon.

Jos esimerkiksi minä, tavallinen opiskelija, haluaisin nyt koulun tai töiden ohella hyödyntää osaamistani ja alkaa vaikkapa tekemään keikkaluontoista työtä, voisin aloittaa rekisteröitymällä OP Kevytyrittäjä –palveluun.

Käytännössä palvelu hoitaa täysin digitaalisesti papereiden pyörityksen, kirjanpidon, vakuutukset ja muun välttämättömän hässäkän. Kun nämä toiminnot ulkoistaa, jää itselle aikaa keskittyä olennaiseen.

Ratkaisevaa palvelun käytössä on kuitenkin se, että OP Kevytyrittäjän kautta saa oman Y-tunnuksen ja pääsee siten todella hyötymään yrittäjyyden eduista. Palvelun perimmäisenä tavoitteena on pienentää ”tavallisen yrittäjän” ja kevytyrittäjän välillä olevaa kuilua.

OP Kevytyrittäjien määrä kasvaa jatkuvasti, kesällä oman yrityksen perustanut bloggaaja Sita Salminen näyttää mallia.