Vauhti kehitystyössä ei näytä hiipumisen merkkejä myöskään tulevaisuudessa. Päinvastoin. Sen sijaan, että jokainen pankki tai maa tekisi omia ratkaisujaan, on suunta siihen, että yhteiseurooppalaisesti haetaan maksamiseen ratkaisuja. Tämä hyödyttää sekä kuluttajia että yrityksiä luoden turvallisempaa ja edullisempaa maksamista yli maarajojen.

Maksuliikenne, tuo yrityksen perusverenkierto, jää valitettavan usein oman onnensa nojaan sen jälkeen, kun tili on avattu ja siihen on kytketty verkkopankki tai vastaava, jolla rahoja liikutella. On toki niin, että kun maksut tulevat ja lähtevät ajallaan ja tulevia on enemmän kuin lähteviä, on perussetti kunnossa ja yritys yleensä voi hyvin. Mutta on myös niin, että päivittämällä tasaisin väliajoin maksuliikeasiat pankin kanssa, helpottuu ja virtaviivaistuu maksuliikeprosessit merkittävästi.

Juuri sinun yrityksellesi räätälöidyt maksuliikepalvelut varmistavat, että yrityksesi ei maksa mistään turhasta, ja säännöllinen vuoropuhelu pitää huolen siitä, että palvelut muokkautuvat sitä mukaa kun yrityksesikin kehittyy. Verkkopankit ja maksuliikeohjelmistot pystyvät automatisoimaan toimia valtavasti, ja mobiilissa yrityksen pankkiasiat kulkevat mukana vaivattomasti taskussa. Aika ajoin siis kannattaa nämäkin asiat päivittää, sijoitus- ja rahoitusasioiden ohella.

Palvelujen päivittelyssä on sekin etu, että samalla saa parhaan ja ajan-tasaisen tiedon yhteyskanavista pankkiin. Silloin, kun se kuuluisa bitti on poikittain ja palkat jumissa, on varsin mainiota ettei tarvitse soitella sinne tänne apua saadakseen, vaan puhelu osuu lankulle kerrasta.

Järjestämme yritysasiakkaille maksuliikeasioihin liittyvän ajankohtaiswebinaarin keskiviikkona 31.3. klo 13.30–14. Ilmoittautuminen on avattu – tervetuloa!

Ilmoittaudu su 27.3. mennessä OP Keski-Suomen tapahtumasivuilla

OP Keski-Suomen yrityspalvelut ja asiantuntijat

OP Keski-Suomen muut kirjoitukset OP Mediassa

OP Keski-Suomen op.fi-etusivulle