OP Koti Pohjois-Savon vuokravälittäjä Mariia Ikonen

Kuka olet ja mikä on tittelisi?

− Olen Mariia Ikonen ja toimin vuokravälittäjänä. Olen suorittanut LVV-tutkinnon (laillistettu vuokravälittäjä) vuonna 2015 ja LKV-tutkinnon (laillistettu kiinteistönvälittäjä) keväällä 2018. Viimeistelen töiden ohessa KTM-opintojani, pääaineenani International Business and Sales Management.

Missä konttorissa / yksikössä työskentelet?

− Työskentelen OP Kodilla Kuopion toimipisteessä.

Kerro lyhyesti työstäsi, mitä työtehtäviisi kuuluu?

− Työtehtäviini kuuluu asuntojen vuokravälitys Kuopion ja Siilinjärven keskustaajamissa. Kun asunnon omistaja ulkoistaa asuntonsa vuokrauksen minulle, teen käytännössä kaiken välitykseen liittyvän hänen puolestaan. Teen välitettävistä kohteista vuokra-arviot, valokuvaan ja markkinoin kohteita, vastaanotan yhteydenotot, järjestän esittelyt, haastattelen hakijat sekä laadin vuokrasopimukset. Työpäiväni ovatkin sisällöltään aika vaihtelevia.

Miten kauan olet ollut töissä OP Kodilla ja millaisissa tehtävissä olet työskennellyt?

− Olen työskennellyt OP Kodilla joulukuun 2019 alusta lähtien, eli noin neljän kuukauden ajan. Tätä ennen olen työskennellyt alan tehtävissä neljä ja puoli vuotta.

Mikä on vahvuutesi työssäsi?

− Vuokranantajat luottavat vuokravälittäjän ammattitaitoon löytää sijoitusasuntoonsa luotettavat vuokralaiset, ja pidänkin itseäni hyvänä ihmistuntijana. Muita vahvuuksiani ovat yrittäjämäinen otteeni työntekoon sekä asiakaspalveluherkkyyteni; haluan aidosti antaa jokaiselle asiakkaalle parasta mahdollista palvelua.

Mitä pidät työssäsi tärkeänä?

− Pidän työssäni tärkeänä monialaista asiantuntemusta: monesti työpäivien aikana asiakkaat esittävät kysymyksiä laidasta laitaan, ja vuokravälittäjänä saa välillä toimia niin insinöörinä, stailaajana kuin juristinakin. Se haastaa jatkuvasti oppimaan uutta ja ylläpitämään omaa tietotaitoa.

Arjen asiantuntijan vinkki arkeen?

− Arjen vinkkini näin etätyöskentelyaikana (ja miksei muulloinkin) on tauottaa omaa työpäivää käymällä välillä pienillä happihyppelyillä tai kävelylenkeillä. Kymmenen minuutin kävely kevätauringossa piristää, ja työskentelykin sujuu taas virkeämmin.

Arjen asiantuntijat esittäytyvät vuoden 2020 aikana

Pohjois-Savon alueella OP Ryhmässä työskentelevien arjen asiantuntijoiden juttusarja jatkuu vuoden 2020 ajan. Kerromme erilaisissa työtehtävissä olevien henkilöiden tarinoita ja jaamme asiantuntijoiden vinkkejä niin arkeen kuin työelämään liittyen.

Arjen asiantuntijat -juttusarja: toimitusjohtaja Seppo Pääkkö

OP Koti Pohjois-Savo LKV:n kotisivut

Tutustu muihin pohjoissavolaisiin juttuihin OP Mediassa

Jenni Tikka

markkinointiasiantuntija

OP Pohjois-Savo