OP Pohjois-Savon hallituksen puheenjohtaja Matti Niiranen vertaili Talousillan avajaissanoissaan Suomen 1990-luvun lama-aikaa ja nykyistä taloustilannetta. Noin 30 vuotta sitten maan talous kynti syvällä, mutta pankit ovat nykyään paremmassa kunnossa kuin silloin.

- Nyt meillä on ollut korona ja sen jälkeen tuli Ukrainan sotatilanne. Miten tulevan talven yli mennään? Suomen valtio on velkaantunut nopeasti ja ensi vuonna valtion korkomenot ovat vähintään 1,5 miljardia, Niiranen mainitsi.

OP Pohjois-Savon hallituksen puheenjohtaja Matti Niiranen ja Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn.

- Nyt tarvitaan johtajuutta, sillä valtion velkaantumisen hallitseminen on tärkeää ja valtion taloudessa pitää tehdä kipeitäkin päätöksiä vähintään kahden seuraavan vaalikauden ajan.

Niiranen muistutti, että OP Ryhmä on 120-vuotias. Tähän on päästy, koska ryhmän pankeissa on ollut johtajuutta ja näkemystä. Siellä on myös osattu olla tarvittaessa varovaisia ja tehty oikeita päätöksiä eli on seurattu aikaa ja ennakoitu tulevaa.

Vastuullista toimintaa

Pankin toimitusjohtaja Seppo Pääkkö kertoi, että myös OP Pohjois-Savo ehtii ensi vuonna 120 vuoden ikään. Pankin ja OP Ryhmän hyvän tuloksen vuoksi pankki myöntää vuonna 2023 omistaja-asiakkaidensa OP-bonuksiin 30 prosentin lisäbonuksen eli yhteensä 2,5 miljoonaa euroa.

- Pankkimme on vahva pohjoissavolainen menestystarina, ja pankin asema ja merkitys ovat korostuneet aina erilaisissa kriisitilanteissa.

- Vastuullinen toiminta näkyy muun muassa erilaisissa ympäröivää yhteiskuntaa tukevissa hankkeissa, joita on toteutettu jo useina vuosina. Esimerkiksi kuluvana vuonna OP Pohjois-Savo teki 120 000 euron lahjoituksen Itä-Suomen yliopistolle. Ensi vuonna pankki tukee muun muassa lasten ja nuorten harrastustoimintaa.

Pankin uusi toimitusjohtaja valitaan 1. joulukuuta, sillä Pääkkö jää ensi vuonna eläkkeelle. Pankin uusi Kuopion konttori Maljalahdenkadulla otetaan käyttöön 12. joulukuuta

OP Pohjois-Savon toimitusjohtaja Seppo Pääkkö ja hallituksen puheenjohtaja Matti Niiranen.

Kiinnostavia esityksiä

Talousillan vieraina olivat muun muassa Keijo Ollikainen sekä Kari Kolehmainen ja Tatja Kivimäki.

- Nimekkäät puhujat eli pääjohtajat Olli Rehn ja Timo Ritakallio vetivät paikalle, mutta kaikki esitykset olivat todella kiinnostavia, Ollikainen kertoi.

- Olvin menestystarina kiinnosti myös ja yrityksen vastuullisuuspolitiikka ja -toimet tulivat hyvin esille.

Kari Kolehmainen (vas.), Tatja Kivimäki ja Keijo Ollikainen olivat tyytyväisiä Talousillan antiin.

Kari Kolehmainen kertoi, että tilaisuuden antiin kuului myös ihmisten yhdessäolo eli oli mukavaa pitkästä aikaa olla muiden ihmisten kanssa koolla yhteisessä, kiinnostavassa tilaisuudessa.

- Tuttuja on tavattu ja juteltu heidän kanssaan illan mittaan.

Tatja Kivimäki sanoi samaa ja kiitteli myös sitä, että Talousiltaa pystyi tarvittaessa seuraamaan suorana lähetyksenä myös verkkopalvelun kautta.

Yhteinen toteamus vierailla oli, että illan puhujat valoivat uskoa tulevaisuuteen eli yhtenäisellä toiminnalla ja yhteisin ponnistuksin hankalistakin ajoista selvitään.

OP Pohjois-Savon toimitusjohtaja Seppo Pääkkö ja hallituksen puheenjohtaja Matti Niiranen yhdessä OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallion kanssa.

Suomen Pankin pääjohtajan Olli Rehnin, OP Ryhmän pääjohtajan Timo Ritakallion sekä Olvi Oyj:n hallituksen varapuheenjohtajan Nora Hortlingin esityksistä lisää tästä. Kaikki esitykset myös katsottavissa täältä.

Lue lisää:

Lue muita pohjoissavolaisia juttuja OP Mediasta

Siirry OP Pohjois-Savon etusivulle