Ensimmäinen kesätyö on aina jännittävä paikka. Se tarjoaa ensikosketuksen työelämään, työntekoon ja työnantajaan. Se opettaa vastuuta, uusia taitoja ja mikä tärkeintä, se antaa arvokasta kokemusta. Kaikki työkokemus on tärkeää, sitä ei sovi koskaan unohtaa. Lisäksi oman rahan tienaaminen opettaa samalla myös tärkeitä taloudenhallinnan taitoja.

OP Tampereesta löytyy yhtä monta uniikkia polkua työelämässä, kuin on työntekijöitäkin. Osalla polku on lähtenyt liikkeelle jäätelökioskilta, toisella Puuhamaasta ja kolmannella perheyrityksestä. Tutustu alla muutamaan OP Tampereen työntekijän kesätyömuistoon:

Äidilläni ja hänen kahdella sisarellaan on Akaan Toijalassa toimiva lounas -ja pitopalvelu Lounaspirtti. Lounaspirtti on toiminut tällä hetkellä yli 40 vuotta ja oli myös ensimmäinen kesätyöpaikkani. Pienestä asti olen nähnyt ja seurannut tekemistä vierestä ja yläasteikäisenä aloin itse käymään töissä. Töitä oli viikonloppuisin sekä kesäisin. Tämä työ on minulla edelleen olemassa pankkityön ohella ja käyn silloin tällöin viikonloppuisin tarjoilemassa. Työ on opettanut erilaisten asiakkaiden kohtaamista ja tunnistan kyllä itsessäni sisäisen yrittäjän vaikken välttämättä yrittäjäksi muuten ryhtyisi.

- Janita Vihlman, asiakkuuspäällikkö

Ensimmäisessä kesätyöpaikassani jäätelökioskilla vierähti lopulta neljä kesää. Tuo aika oli erinomainen perehdytys asiakaspalveluun ja opetti vastuunkantoa nuorelle tytölle. Jäätelöpallojen pyörittely tulee aika selkärangasta edelleen, vaikka ihan samalla antaumuksella ei jäätelöä enää pystykään syömään.

– Jenni Hellqvist, digimarkkinoinnin ja -myynnin asiantuntija

Ensimmäinen kesätyöni oli vuonna 1985 Oy Finlaysonin Ab:n pääkonttorin lähettinä. Olin 16-vuotias lukiolainen. Opin kesän aikana mm. jakamaan ja lähettämään postia, asioimaan pankissa ja pakkaamaan sellofaaniin Finlaysonin tuotteita, joita johtajat antoivat vierailleen. Tuohon aikaan Finlayson oli vielä suljettu alue, jonne kuljettiin portinvartijoiden luvalla. Mielenkiintoista oli kuljettaa yhtiön laskuja ja shekkejä pankkiin, luottamus oli iso. Vapaa-aikana yhtiön työntekijöiden käytössä oli tenniskenttä, joka sijaitsi ihan Finlaysonin kirkon vieressä. Oli aika erikoista pelata tennistä, kun samanaikaisesti vihkipari tuli kirkosta ulos.

– Jani Vilpponen, toimitusjohtaja

Ensimmäinen kesätyöni oli 17-vuotiaana Puuhamaassa Puhvetti-ravintolassa ja siistijänä huvipuiston alueella. Tuntipalkka oli silloin muistaakseni hieman alle 5 euroa. Ensimmäisen kesätyöpaikan saaminen tuntui tosi tärkeältä ja opetti vastuullisuutta sekä asiakaspalvelutaitoja. ’’Puuhis’’ onkin näihin päiviin asti pysynyt yhtä nostalgisena.

– Riina Friman, asiakkuusasiantuntija

Olin Tornion Golfklubilla kesäapulaisena 15-vuotiaana. Työtehtäviini kuului klubitalon ja ympäristön pitäminen siistinä, golfpallojen keräys rangella ja muu auttaminen. Muistan, että työ tuntui itselleni tärkeältä ja halusin, että asiakkaille ja työnantajalle jäisi hyvä kuva minusta työntekijänä. Muistan aurinkoisia aamuja, kun otin klubilta takeaway kahvin ja pullan mukaan keräysautoon, laitoin musiikit korville ja aloin ajamaan rangea tyhjäksi golfpalloista. Silloin tuntui, että kyllä työnteko saattaa ollakin minun juttuni.

– Eino Huusko, asiakkuusneuvoja, yritysasiakkaat

Vastuullisia kesäduuneja jo 10 vuotta

Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa paikallinen yhdistys työllistää 15–17-vuotiaan nuoren kahdeksi viikoksi, ja OP Tampere lahjoittaa yhdistykselle nuoren palkan, 400 euroa. Yhdistys huolehtii työnantajavelvoitteiden täyttymisestä ja mikä tärkeintä, sitoutuu Vastuullisen kesätyön -periaatteisiin.

Varmista siis itsellesi vastuullinen kesätyö ja hae Kesäduunia OP:n piikkiin. Tarjolla on huimat 100 paikkaa OP Tampereen toimialueen yhdistyksissä erilaisissa tehtävissä. Lue hakuohjeet, tutustu tehtäviin ja hae viimeistään 16. huhtikuuta.

op.fi/tampere/kesaduuni