Kun hakuilmoitus OP:n uuteen nuorten ryhmään osui Tammen silmiin, kiinnostus heräsi välittömästi, sillä talouteen ja rahaan liittyvät ilmiöt ovat myös olleet lähellä Tammen sydäntä.

 - Näiden kiinnostuksen kohteideni yhdistelmä tuntui erittäin houkuttelevalta mahdollisuudelta ja minulle oikealta paikalta päästä vaikuttamaan tärkeisiin asioihin. Niinpä päätin hakea mukaan, Otto Tammi kertoo.

 - Kun itse asiassa näin, että hakemus nuorten ryhmään on videomuotoinen, harkitsin vielä - en nimittäin juurikaan pidä videohakemuksista. Ajatus ryhmään mukaan pääsemisestä kuitenkin houkutti ja jäi hautumaan. Loppujen lopuksi päädyin kuin päädyinkin lähettämään videohakemukseni viimeisenä hakupäivänä. Sain kutsun haastatteluun ja tässä sitä nyt ollaan, Tammi jatkaa. 

Hän kertoo OP nuorten ryhmän toiminnan yllättäneen positiivisesti. Ryhmän käsittelemät aiheet koskettavat varmasti lähes kaikkia nuoria, oli kyse sitten heräteostoksista, korkoa korolle -ilmiöstä tai vaikka rahankäytön suunnittelusta ylipäätään. Tammi on kokenut konkreettisten ideoiden ja vinkkien sekä nuoren näkökulman esiin tuomisen hyvin antoisaksi. Ensimmäiseltä hackathonilta päällimmäisenä mieleen jäi hyvä tekemisen meininki, luova ideointi ja erinomainen ryhmätyöskentely. Työskentelytapa tuottikin hedelmää ja ryhmä sai aidosti luotua ja jatkojalostettua muutamia hyviä ideoita siihen, miten pankki voi tavoittaa nuoria paremmin ja kiinnostavammin, myös yksilöllisesti. 

 - Oman talouden hallintaan liittyvistä kysymyksistä minut on todennäköisesti saanut kiinnostumaan ainakin avoin keskustelu rahasta läheisteni kanssa. Se on auttanut minua ymmärtämään, miten raha toimii sekä miten sitä käytetään järkevästi ja tasapainoisesti. Tämän lisäksi nuorempana, ja miksei edelleenkin, erityisesti käteinen raha on auttanut minua hahmottamaan rahasummia sekä havainnollistamaan rahan kulutusta ja ansaitsemista, kokemukseni mukaan paljon paremmin kuin pelkät kortti- tai verkkomaksut, joissa täytyy tyytyä näytöllä liikkuviin summiin, Tammi pohtii. 

 - Pidän oman talouden hallintaan liittyviä kysymyksiä erittäin tärkeinä arjen peruslähtökohtina. Elämmehän kuitenkin markkinataloudessa, jossa useat asiat ovat nimenomaan rahalla hankittavissa. Hyvä oman talouden hallinta ja omiin tuloihin suhteutettu rahankäyttö ovat vakaan arjen ja elämän perusta. Jokaisella tulisi olla eväät käyttää rahaa viisaasti ja vastuullisesti, jottei rahojen vastuullinen käyttö jäisi ainakaan taidoista kiinni, painottaa Tammi.

 Kaarinalainen Otto Tammi valittiin mukaan OP Ryhmän ensimmäiseen nuorisoryhmään lähes 400 hakijan joukosta.

 - Haluan rohkaista jokaista vaikuttamaan yhteisiin asioihimme sopivaksi katsomallaan tavalla. Yhteiskunnassamme on monia hyviä vaikuttamisen muotoja, joista jokaiselle löytyy varmasti oma, itselleen sopiva tapa, Tammi vakuuttaa.

OP Ryhmän kaikkien aikojen ensimmäinen nuorisoryhmä aloitti toimintansa tammikuun 2024 lopulla. Lähes 400 hakijan joukosta ryhmään valittiin 12 nuorta eri puolilta Suomea. Ryhmän kohtaamisissa nuoret pääsivät pohtimaan nuorten talouden hallintaan ja velkaantumiseen liittyviä kysymyksiä.