Molemmilla nimitetyillä on pitkä historia finanssialalta sekä OP:sta. Korpelalle OP Ryhmä on ehtinyt tulla tutuksi yli 20-vuotisen OP-uran aikana. Valtaosa tästä työhistoriasta on kertynyt OP Turun Seudussa, jonka Yrityspankissa Korpela työskenteli asiakkuus- ja myyntijohtajana ennen syyskuista nimitystään. Korpelan pitkän OP-uran salaisuus piilee hänen omien sanojensa mukaan ihmisissä ja yritysasiakkaissa sekä talon asiantuntijoissa.

Tykkään työskennellä ihmisten ja yritysasiakkaidemme parissa, olen ratkaisukeskeinen ja sosiaalinen ihminen, ja olen aina pyrkinyt yhdistämään asiakkaidemme ja pankin tavoitteet. Pankkimme asiantuntijat edustavat huippu luokkaa ja meillä vallitsee yhdessä tekemisen meininki”, Korpela summaa työnsä viihtyvyystekijöitä.

 Korpela on monille OP Turun Seudun yritysasiakkaille tuttu kasvo vuosien varrelta. ”Pitkät asiakassuhteet ovat parhaimmillaan yli sukupolvien kestäviä kumppanuuksia, joissa tehdään tiivistä yhteistyötä asiakkaan kanssa. Molemmin puoleinen luottamus on luonnollisesti tärkeää; pankin edustajan pitää ymmärtää asiakkaansa ansaitalogiikka. Luottamus syntyy ajan myötä, ei ole pikavoittoja”, toteaa Korpela työtaustastaan.

Yrityspankin liiketoimintajohtaja Jussi Korpela
 KTM Jussi Korpela on nimitetty 1.9.2023 alkaen OP Turun Seudun Yrityspankin uudeksi liiketoimintajohtajaksi sekä johtoryhmän jäseneksi.  

Pankille hallituksen nimityspäätös oli mieluinen juuri Korpelan vahvan kokemuksen ja paikallisen asiakastuntemuksen vuoksi. ”Meille on iso etu, että Yrityspankin omista riveistä löytyi näihin vaativiin ja näkyviin tehtäviin parhaat mahdolliset tekijät”, iloitsee OP Turun Seudun toimitusjohtaja Petteri Rinne.

Gitta Lang luotsaa Yrityspankin PK-yritysasiakastiimin asiantuntijoita

OP Turun Seudun hallitus nimitti samalla KTM Gitta Langin Yrityspankin asiakkuus- ja myyntijohtajaksi. Myös Lang on pitkän liiton kokenut pankkiammattilainen, jonka OP-ura alkoi 18 vuotta sitten Mikonkadun Okopankista. OP Turun Seudussa Lang on viihtynyt 13 vuotta, joista viimeiset vuodet pankkimme yritysasiakasliiketoiminnassa suurasiakkaidemme rahoitustarpeita ratkoen.

Nimityksen myötä Langin päätehtävä on jatkossa toimia PK-yritysasiakkaat -tiimin esihenkilönä jatkaen myös oman toimen ohella muutamien yritysasiakaskokonaisuuksien asiakasvastaavana.

 

Asiakkuus- ja myyntijohtaja Gitta Lang
 Asiakkuus- ja myyntijohtaja Gitta Lang, OP Turun Seutu Yrityspankki.  

Millaisilla periaatteilla valmennat omia tiimiläisiäsi asiakastyöhön jatkossa?

”Olen itse melko periksiantamaton, mitä tulee asiakastyöhön. Ajattelen, että työ onnistuneeseen asiakassuhteeseen on ennemmin maraton kuin pikamatka. Asiakastuntemus vaatii ison määrän työtä; näyttö pitää antaa ja luottamus pitää ansaita. Kärsivällisyys ja joustavuus ovat tärkeitä elementtejä pitkäjänteisessä asiakastyössä, johon jatkossa kannustan myös omia tiimiläisiäni. Mutta myös oma tahtotila ja näkemys, miten kompromisseja löydetään ovat tärkeitä ominaisuuksia tässä työssä. Minulla on tapana sanoa, että asiakas maksaa palkkamme ja että olemme täällä työssä asiakkaitamme varten”, Lang summaa asiakastuntemuksen peruspilareita.

Miksi asiakkaan tulisi valita kumppanikseen juuri OP?

Olemme markkinajohtaja toimialueellamme myös yrityspankkina. Minulla on vahva käsitys, että alueemme yrityspäättäjät arvostavat Yrityspankkimme yhteyshenkilöiden osaamista ja sekä hyvää tavoitettavuutta. Meiltä odotetaan vaivatonta asian hoitoa, joten osaavan yhteyshenkilön merkitys on kasvanut entisestään. Tässä olemme kyllä vahvoilla omalla toimialueellamme”, Korpelaa kuvailee.

”Yleisesti OP:ta ajatellen mielestäni juuri suomalaisuus ja paikallisuus ovat pankkimme valttikortit. OP Ryhmä on valtavan kokoinen finanssitalo Suomen mittakaavassa ja ryhmänä sillä on hartioita vaikka mihin. Samalla meillä on alueellinen hyvä tuntemus ja tuotamme alueellemme hyvää asiakkaidemme ja sidosryhmiemme kautta. Kun he pärjäävät, alueemme pärjää. Arvopohjamme on hyvä; liiketoimintaa voi harjoittaa kannattavasti, mutta sen ei tarvitse olla hyvää vain perinteisesti osakkeenomistajalle, vaan hyvää palautetaan myös pankista omistaja-asiakkaillemme bonusten muodossa”, Lang jatkaa ja summaa OP:n etuja.

Muutosten myötä OP Turun Seudun Yrityspankin uudet veturit toivottavat niin olemassa olevat kuin uudet asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi Yrityspankkiimme.