Monesti remontin materiaalit on helppo summata yhteen, sillä hinnat voi katsoa valmiiksi verkkokaupasta. Mutta muistitko maalarinteipin, telat, pohjamaalin ja kittaamiseen tarvittavat materiaalit? Asiantuntevilta rautakaupanmyyjiltä voi kysyä neuvoja ja ohjeita, jotta kaikki tarvittavat työkalut ja materiaalit saadaan kerralla mukaan.

Remonttikohde: Uusi lattia 30 neliötä

Remonttibudjetti 1000 euroa – parkettia pintaan

Edullisimmat tammiparketit maksavat noin 25 euroa neliöltä, jolloin 30 neliön lattian perusmateriaalin hinnaksi tulee noin 750 €. Pidä mielessä, että lattiamateriaalit myydään valmiina paketteina ja yhdessä paketissa voi olla hieman yli kaksi neliötä lattiaa.

Jos laskujen mukaan tarvitset 10,5 pakettia, osta mieluusti 11 pakettia. Lattiamateriaalia tarvitaan noin viisi prosenttia enemmän hukkapalojen vuoksi. Kulmat ja kierrot vievät aina lisää materiaalia. Muista, että moni rautakauppa ottaa avaamattomat kokonaiset paketit takaisin kuittia vastaan. Tämän voi vielä varmistaa myyjältä ostovaiheessa.

Ei riitä, että ostaa vain pelkän lattian. Sen alle tarvitaan alusmateriaali, jonka hinta riippuu siitä, kuinka paksua alusmateriaalia ostaa. Solumuovirulla maksaa noin 19 euroa ja siitä ylöspäin. Varaa muihin mahdollisiin tarvikkeisiin (teipit, mattoveitset jne.) noin 50 euroa.

Jos omatoiminen remontointi ei ole haaveena, voi säästää pitkän pennin työn hinnassa, jos purkaa vanhan lattian valmiiksi pois alta. Työmiehille jää vain uuden lattian asennus. Moni yritys veloittaa tuntityönä lattian asennuksen. Pienen tilan työn hinnasta kannattaa pyytää tarjouksia. Työn hintoja voi vertailla muun muassa Urakkamaailma.fin sivuilla, jossa remontin teettäneet ovat listanneet toteutuneita remonttihintoja.

Materiaalit 750 + 45 + 50 = 845 euroa. Ei sisällä työn hintaa.

Remonttibudjetti 500 euroa – laminaattia lattiaksi

Jos tavallinen tammilaminaatti maksaa 11 euroa per neliö, hintaa 30 neliölle tulee 330 €. Solumuovi maksaa noin 1,5 euroa neliö, jolloin 30 neliötä solumuovia maksaa 45 euroa. Laminaattilattiaa saa monesti myös alle 10 eurolla per neliö. Jos ostat halpaa poistoerää, osta tarpeeksi monta pakettia, ettei materiaali lopu kesken.

Isojen rautakauppojen sivuilta löytää selkeitä video-ohjeita lattian asennukseen. Myös pakettien kyljissä on usein selkeät ohjeet.

Materiaalit: 330 + 45 + 50 = 425 €. Ei sisällä työn hintaa.

Remonttibudjetti 1500 euroa – laatalla luksusta

Lattian laatoittaminen on usein selvästi kalliimpaa. Kuivan tilan laatoittamisessa on eri lähtökohdat, kuin kosteassa tilassa, jossa laatta kaipaa alleen vesieristyksen. Kuivan tilan laatoittamiseen tarvitaan lattialaastia ja mahdollisia pohjatöitä on tehtävä ennen laattojen asennusta. Laattalattia tarvitsee alleen tasaisen alustan. Jos epäilet omia remonttitaitojasi, ota yhteyttä ammattilaiseen. Laattojen hintaluokat liikkuvat 19-200 euron per neliö välillä. Monesti lattialaattojen asennusta tehdään tuntiveloituksella. Hinnat voivat vaihdella 30-60 €/h.

Remonttikohde: Kylpyhuoneen remontointi

Kostean tilan remontoiminen on aina kallista, sillä pohjatyöt on tehtävä tilassa perusteellisesti. Kun lähdet mitoittamaan laattojen vaihtamista kosteaan tilaan, ota selvää mitä kaikkea tarvitset pohjatöiden tekemiseen. Kylpyhuoneen remonttiin suositellaan ammattilaista, joka pitää huolen oikeaoppisesta vesieristyksestä.

Jos olet remontoimassa taloyhtiössä, ota huomioon yhtiön ohjeet ja säännöt.

Kylpyhuoneremonttien hinnaksi arvioidaan usein 10 000 euroa ja siitä ylöspäin. Hinta riippuu aina remontin laajuudesta. Pienen tilan hinnassa voit säästää purkamalla itse vanhat laatat alta pois. Laattojen poistaminen ei ole helpoimmasta päästä, sillä alla oleva seinä voi helposti mennä rikki.

Remontin hinta on myös paikkakuntakohtaista. Hinnat ovat korkeammat pääkaupunkiseudulla, jossa remontin kilpailuttaminen on siksi kannattavaa.

Myös laattafirmojen sivuilla voi tarkastella toteutuneita remonttihintoja. Esimerkiksi Laattapiste arvioi kylpyhuoneremontin hintojen liikkuvan 15 000 euron molemmin puolin. Hinta voi tuntua korkealta, mutta siihen on laskettu kaikki kulut sähkötöistä laattoihin.

Remontin työosuudesta saa kotitalousvähennyksen.

Remonttibudjetti 500 euroa

500 eurolla ei saa uusia laattoja kylpyhuoneeseen, mutta summalla saa uuden peilikaapin, pienen altaan tai uuden suihkuhanan. Kalusteiden vaihtaminen muuttaa sisustusta roimasti. Muista turvautua ammattilaisen apuun kaikissa vesiliitoksissa. Pienen peilikaapin hinnat alkavat noin sadasta eurosta ylöspäin.

Pienellä remonttibudjetilla voi myös hankkia uudet pyyhkeet ja muutaman viherkasvin tilaan. Tämä kiinteistövälittäjien suosittelema vinkki on toimiva ja tuo uutta raikasta ilmettä tilaan.

Remonttibudjetti 1000-1500 euroa

Pienen kylpyhuoneen ilme muuttuu, jos vaihdat jonkun kiinteän kalusteen. Esimerkiksi vessanpöntön päivitys, lavuaarin vaihtaminen tai peilikaapin uudistaminen voivat tehdä ihmeitä tilalle. Vessanpönttöjen hinnat alkavat 150 eurosta, jolla saa perusmallin pöntön.

Remonttilainan ABC – neljä erilaista lainaa remonttiin