Sijoittajan vuosi 2023 oli vaiherikas. Kuluneena vuonna maailmantaloutta ovat sekoittaneet niin korkeat korot, Euroopan talouskasvun jääminen odotuksista sekä geopolitiikan käänteet.

Moni pettyi Helsingin pörssin tarjoamiin tuottoihin, vaikka loppuvuoteen tultaessa pörssissä on nähty hienoista nousua. Usea sijoittaja käänsikin vuoden aikana katseensa korkorahastoihin: lyhyen koron rahasto OP-Korkotuotto kipusi OP:n vuoden viidenneksi eniten uusia osuudenomistajia saaneeksi rahastoksi.

– Korkorahastot nousivat takaisin asiakkaiden sijoitusvalikoimaan vuoden 2022 syksyllä korkojen noustua, ja niihin sijoittamista jatkettiin tänä vuonna, kertoo OP:n varallisuudenhoidon sähköisen myynnin johtaja Joakim Reinius.

Kolme eniten uutta rahasto-osuudenomistajaa saanutta OP:n rahastoa vuonna 2023 olivat indeksirahastot OP-Maailma Indeksi, OP-Amerikka Indeksi ja OP-Pohjoismaat Indeksi. Indeksirahastolla tarkoitetaan rahastoa, joka seuraa rahastoon valittua vertailuindeksiä ja sijoittaa eri osakkeisiin samassa suhteessa kuin niiden paino on vertailuindeksissä.

Moni selvästi arvostaa indeksirahastojen kustannustehokkuutta ja laajaa hajautusta.

Tänä vuonna iso osa asiakkaistamme sijoitti innokkaasti ja pitkäjänteisesti kansainvälisille osakemarkkinoinnille indeksirahastojen kautta. Moni selvästi arvostaa indeksirahastojen kustannustehokkuutta ja laajaa hajautusta, sanoo Reinius. 

Myös esimerkiksi vastuullisen sijoittamisen teemarahasto OP-Kestävä Maailma oli suosituimpien rahastojen joukossa. Rahastoon valitaan vastuullisen sijoittamisen periaatteiden mukaisesti yrityksiä, jotka huomioivat toimintansa vastuullisuuden ympäristöön, sosiaaliseen vastuuseen ja hyvään hallintotapaan liittyvissä asioissa.

Tiesithän, että osuuspankin omistaja-asiakkaana ostat ja myyt kuluitta lähes kaikkia rahastoja ja ne kerryttävät 0,325 % OP-bonuksia?  Lue lisää omistaja-asiakkaan eduista.

OP:n kymmenen eniten uutta rahasto-osuudenomistajaa saanutta rahastoa vuonna 2023:

Lue myös: 

OP:n sijoitusnäkemys vuodesta 2024 – ”Sekä osakkeita että korkoja sisältävä salkku kestää riskejä aikaisempaa paremmin” 

Treidausta harrastava Juho, 27: ”Lopetan treidipäivän, kun päivän tuottotavoite on täyttynyt"

Marika innostui sijoittamisesta isovanhempien lahjoittaman pesämunan ansiosta – ”Aikuisuuden kynnyksellä oli uusien oivallusten aika”

Tämä on mainos. Tutustu ennen lopullisten sijoituspäätösten tekemistä sijoitusrahastojen avaintietoasiakirjoihin. Tuotteen keskeisimmät ominaisuudet kerrotaan rahastoesitteessä ja avaintietoesitteessä, jotka ovat saatavissa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi osoitteessa www.op.fi. Muistathan, että sijoittamiseen liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo voi nousta ja laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman osittain tai kokonaan. Rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy ja salkunhoitajana toimii OP Varainhoito Oy. Sijoittamisen palvelut tarjoaa osuuspankki.