Aloita säästäminen ja sijoittaminen mieluummin eilen kuin huomenna. Näin usein neuvotaan ihmistä, joka empii sijoittamisen aloittamista. Miksi aloittamista ei kannata lykätä, OP:n varallisuudenhoidon sähköisen myynnin johtaja Joakim Reinius?
 
– Aika on sijoittajan ystävä. Kun sijoittamisen aloittaa ajoissa, alkaa saada tuotoille tuottoa, joka sitten taas käytännössä kasvattaa varallisuutta. Taustalla on korkoa korolle -ilmiö, Reinius sanoo.
 
Ajan kuluessa säästöillä on tapana paisua kuin itsestään, kun laittaa esimerkiksi kuukausittain tietyn summan rahastoon kasvamaan.
 
– Tärkeintä on aloittaa heti eikä jäädä miettimään. Aloitussumma voi olla mikä tahansa, vaikka kymmenenkin euroa. Summaa voi aina kasvattaa, Reinius sanoo.
 

Uusi palvelu antaa sijoitusneuvoja

Säästämisen ja sijoittamisen voi aloittaa helposti ja siitä tehdä pysyvän tavan erilaisten työkalujen avulla. Yksi keino on käyttää uutta OP Sijoituskumppani -palvelua. Kyseessä on OP-mobiilissa oleva palvelu, joka neuvoo, tukee ja kannustaa sijoittamisessa.
 
– OP Sijoituskumppanin avulla OP:n asiakkaat voivat saada ensimmäistä kertaa sijoitussuosituksen digitaalisesti, Joakim Reinius kertoo.
 
– Palvelu auttaa erityisesti sellaisia, jotka eivät tiedä, miten sijoittaminen kannattaisi aloittaa ja jotka eivät ehdi käydä pankin konttorissa keskustelemassa asiasta. Lisäksi se sopii kenelle tahansa, joka haluaa säästää tiettyä tavoitetta varten, Reinius sanoo.
 
Palvelussa käyttäjältä kysytään erilaisia kysymyksiä, joiden perusteella saa suosituksen itselle sopivasta rahastosta.
 
– Palvelu kysyy muu muassa asiakkaan taustatietoja, riskinsietokykyä ja sijoitusaikaa. Näiden tietojen perusteella asiakas saa suosituksen siitä, mihin hänen kannattaa sijoittaa, Reinius sanoo.
 
Palvelu suosittelee käyttäjälleen sopivaa rahastoa. Rahastot sijoittavat vastuullisesti sekä osake- että korkomarkkinoille.

Seuraa sijoitustavoitettasi ja tsemppaa

Säästää voi joko kertasijoituksena tai kuukausittaisilla summilla. Vaikka palvelussa on tarkoitus sijoittaa pitkäjänteisesti, liikkeelle voi lähteä pienistäkin summista.
 
– Järkevin tapa säästää ja sijoittaa on kuukausittainen säästäminen, koska siten sijoituksilleen saa samalla myös ajallisen hajautuksen.
 
Erityistä OP Sijoituskumppanissa on, että palvelu seuraa sijoituksen kehittymistä ja asiakkaan asettamaa tavoitetta. Alkutavoitteeksi voi asettaa tietyn summan ja aikatavoitteen, esimerkiksi: Haluan saada kasaan 10 000 euroa viidessä vuodessa. Tavoitteen kehittymistä on helppo seurata puhelimella vaikka kotisohvalta.
 
– Sijoituskumppani lähettää käyttäjälle viestejä, miten säästäminen etenee verrattuna tavoitteeseen. Jos käyttäjä alkaa jäädä tavoitteestaan, palvelu tsemppaa laittamaan säästöön enemmän rahaa, jotta pääsee tavoitevauhtiin, Reinius kuvailee.
 
OP Sijoituskumppani toimii OP-mobiilissa.


Lue myös:Miten säästää pesämuna unelmia varten? Uusi palvelu auttaa tekemään sijoitussuunnitelman