Oletko menestyvä yrittäjä, yrityskaupoilla vaurastunut, säästämällä varoja kerryttänyt tai kenties perijä? 

– Yksilöllinen sijoitusvakuutus voi olla siinä tapauksessa sinulle sopiva ratkaisu vaurastumiseen, sanoo OP:n wealth management tiimin asiakkuusjohtaja Janne Hakanen.

Yksilöllinen sijoitusvakuutus on vakuutuskuori, jonka kautta voi sijoittaa laajasti eri omaisuusluokkiin yhden ratkaisun kautta. Esimerkiksi osakkeisiin, korkoihin ja vaihtoehtoisiin sijoituksiin.

Sijoittaminen sijoitusvakuutuksen avulla tarkoittaa sijoittamista, jossa yhdistyvät perinteinen säästäminen ja sijoittaminen sekä henkivakuutus.

– Samalla sopimuksella sinulla voi olla useita eri sijoitusstrategioita. Voit koko sopimuksen olemassaoloajan lisätä helposti varoja uusiin sijoituksiin tai vastaavasti nostaa rahaa sijoituksista tilanteen mukaan. Kynnys tehdä aktiivisia muutoksia sijoituksiin vähenee, sillä vakuutuskuoren hallinnointi on helppoa eikä sijoituskohteiden vaihdoista aiheudu välittömiä veroseuraamuksia, sanoo Hakanen. 

Laajan sijoitusvalikoiman avulla saat tarvittavan hajautuksen

Laaja sijoitusvalikoima on yksi sijoitusvakuutuksen valteista. Harvalla yksityissijoittajalla on pääsy esimerkiksi isommille instituutiosijoittajille tarjottaviin sijoituskohteisiin, mikä on OP:n Yksilöllisen sijoitusvakuutuksen avulla mahdollista.

Saat aina tilanteeseesi sopivat ratkaisut.

Sijoitusvakuutuksen kautta voi sijoittaa esimerkiksi OP-Alternative Portfolio -erikoissijoitusrahastoon, joka sijoittaa perinteisten listattujen osake- ja korkomarkkinoiden ulkopuolisiin markkinoihin.

Vahvuutenamme on erittäin laaja sijoitusvalikoima. Saat aina tilanteeseesi sopivat ratkaisut, joissa huomioimme tarpeesi kokonaisvaltaisesti, sanoo Hakanen.

Sijoitusvakuutuksen sisällä voi joko itse aktiivisesti tehdä sijoituksia, jättää sijoittamisen kokeneille asiantuntijoille tai valita nämä molemmat sijoitusstrategiat.

– Sijoittajan lähtökohdista päädytään siihen, valitaanko joko ammattilaisen hoitama varainhoitostrategia tai konsultatiivinen sijoitusstrategia, jolloin asiakas saa valitulta varainhoitajalta apua sijoituspäätöksilleen, sanoo Hakanen.

Case: Yksilöllinen sijoitusvakuutus toi asiakkaalle turvaa – Varallisuutta kerrytettiin mahdollisten perintöverojen maksuun

Sijoitusvakuutuksen on ottanut noin puolet OP:n privaten banking -asiakkaista. Usein tarve sijoitusvakuutukselle ilmenee wealth planning -suunnittelussa, jossa muodostetaan syvällinen ymmärrys asiakkaan kokonaisuudesta, tarpeista ja tavoitteista.

– Tämän pohjalta koostamme asiakkaalle kokonaisvaltaisen OP Private Wealth Planning -suunnitelman. Eräässäkin tapauksessa kartoitimme asiakkaan kokonaisvarallisuuden ja totesimme, että mikäli käy jotain, on hyvä varautua siihen, että esimerkiksi perheen käytössä olevia kiinteistöjä ja yritystä ei tarvitse heti realisoida perintöveroja varten, kertoo Hakanen.

Kyseisessä tapauksessa Yksilöllisen sijoitusvakuutuksen kautta varauduttiin siihen, että omaisilla on riittävästi varallisuutta mahdollisten perintöverojen maksuun. Samalla rahat saatiin tuottavasti töihin asiakkaalle räätälöityyn salkkukokonaisuuteen.

Yksilöllisessä sijoitusvakuutuksessa rahat ovat ammattilaisen hoidossa. Vakuutuskuori on myös verotuksen kannalta helppo ja tehokas ratkaisu.

– Tuote sopii sellaiselle, joka haluaa vaurastua juuri hänelle räätälöidyllä ratkaisulla. Yksilöllisen sijoitusvakuutuksen kokonaisuuksia on yhtä monta kuin on asiakkaitakin, muistuttaa Hakanen.

Minisijoitussumma yksilölliseen sijoitusvakuutukseen on 250 000 euroa. Kysy lisää OP Private -varainhoitajaltasi tai laita viestiä verkkopankin kautta.

OP Private Wealth Planning on palkittu Suomen parhaana Euromoney-lehden kilpailussa. Lue lisää wealth planning -varallisuussuunnittelusta.

Lue myös: 

Peritkö osakkeita? Toimi näin

Eikö sijoitussalkun jatkuva veivaaminen innosta? Listasimme top 5 pitkän aikavälin osaketta

Sijoittamisessa kannattaa muistaa myös siihen liittyvät riskit. Sijoituksen arvo voi joko nousta tai laskea, eikä ole takeita, että saat koko sijoittamasi pääoman takaisin. OP ei takaa, että saat sijoituksellesi tuottoa, eikä historiallinen tuotto ole tae tulevasta. Yksilöllisen sijoitusvakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy. Osuuspankit toimivat OP-Henkivakuutuksen asiamiehinä. OP-rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy, jonka asiamiehenä osuuspankki toimii.

Verotuksesta annetut tiedot perustuvat 1.1.2023 voimassa olleeseen verolainsäädäntöön ja koskevat Suomessa yleisesti verovelvollisia henkilöitä. Vakuutusten verotus noudattaa kulloinkin voimassa olevaa verolainsäädäntöä.