OP Koti välitti syyskuussa kauppoja lähes elokuun tahtiin. Syyskuussa toteutuneiden kiinteistö- ja asunto-osakekauppojen lukumäärä oli 1001 kpl, kun se elokuussa oli 1036 kpl.

– Syyskuu oli verrattain tavanomainen kauppakuukausi muihin tämän vuoden kuukausiin verrattuna. Asuntokaupan rauhoittuminen näkyy kuitenkin, kun kauppamääriä vertaillaan edeltäviin vuosiin. Syyskuussa kauppalukumäärämme oli 19 prosenttia viime vuoden syyskuuta pienempi, OP Kodin johtaja Lasse Palovaara sanoo.

OP Kodille on tullut myyntiin asuntoja viime vuotta enemmän toukokuusta alkaen.

– Osa ostajista on ainakin hetkeksi ottanut tuumaustaukoa energian hinnan ja korkojen nousun myötä, joten markkinoilla vallitsee hyvä tilanne niille ostajille, jokta voivat nyt tehdä päätöksiä, Palovaara toteaa.

Yksiöt tekivät kauppansa nopeasti

Keväällä ja kesällä rivi- ja omakotitalojen myyntiajoissa nähtiin ennätyksellisen lyhyitä myyntiaikoja. Nyt kerrostaloissa myyntiaikojen lyheneminen on pysähtynyt, mutta omakoti- ja rivitaloissa myyntiajat ovat alkaneet nousta.

– OP Kodin välittämien yksiöiden keskimääräinen myyntiaika oli syyskuussa vain 63 päivää, eli se lyhentyi 20 vuorokaudella elokuuhun verrattuna. Onkin mielenkiintoista seurata, oliko kysymyksessä vain yksittäisen kuukauden poikkeama, ja miten yksiöiden markkina kehittyy tulevina kuukausina, kertoo Palovaara.

Vapaa-ajan asuntoja on tullut myyntiin koko vuoden ajan edellisvuosia vähemmän, eikä syksy näytä tuoneen tilanteeseen muutosta. Kuluvasta vuodesta onkin tulossa edellisvuosia hiljaisempi mökkikauppavuosi.

Etsitkö omaa unelma-asuntoa? Katso myytävät asunnot OP Kodin sivuilta‍‍‍