Risto kertoo tarinansa videopostauksen muodossa:

Muuta evästeasetuksiasi

”Koemme arjessamme jatkuvaa kiirettä, melua ja suorituspaineita. Tehokkuus on tavoiteltava hyve. Meidän pitää pystyä aina vain parempaan, ehtiä enemmän ja oltava aina tavoitettavissa. Uutisvirta tuo mielemme päälle jatkuvasti uusia ärsykkeitä, vaikka edellisetkin ovat pureksimatta. Pahimmillaan tämä oravanpyörä vie meitä mukanaan paitsi työssä, myös vapaa-ajalla.

Muutama vuosi takaperin kävi näin myös itselleni. Vaikka liikunnan piti olla minulle juuri se tärkeä varaventtiili purkamaan stressiä, olin ajautunut harrastamaan sitäkin liian suorituskeskeisesti. Stressaava työtilanne tai kova treenaaminen olisi varmaan vielä yksinään ollutkin sietokykyni rajoissa, mutta niiden yhteisvaikutus olikin jo liikaa. Ajauduin ylikuntoon ja kaiken kukkuraksi sairastuin masennukseen.

Ihminen on psykofyysis-sosiaalinen kokonaisuus, jonka osasten tulee pitää tasapainossa. Opettele siis kuuntelemaan itseäsi ja anna myös mielellesi lepoa ja palautumista. Mieti, mihin sinulla lopulta onkaan kiire. Mistä jäät paitsi, jos hektisen päivän keskellä suljetkin puhelimesi ja istuudut vaikkapa vain puiston penkille ollaksesi hetken hiljaa yksin?”

Tutustu Riston videoblogiin YouTubessa: Velogi - pyöräilevä videoblogi

Tutustu myös muihin op.median omistaja-asiakasbloggaajiin. #OPomistaja