Harjoita positiivista ajattelua ja työstä tavoitetta tietoisesti

Monet lupaukset liittyvät elämäntapojen muuttamiseen, terveellisemmän elämän ylläpitämiseen ja erilaisten tavoitteiden saavuttamiseen. Joulukilot pyritään karistamaan siirtymällä heti ääripäästä toiseen eli tutummin laihikselle ja tipattomalle tammikuulle. Ei saa syödä sitä eikä tätä. Käännä kiellot positiivisiksi tavoitteiksi, kuten ”aion syödä puhdasta ja terveellistä ruokaa, sekä nauttia kohtuudella.” Sijoita kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin positiivisen ajattelun kautta.

Olipa lupauksesi tai tavoitteesi mikä tahansa, hyödynnä erilaisia työkaluja, joilla pidät ne mielessäsi ja seuraat niiden edistystä. Hyödynnä elämäntapamuutoksessa ruokapäiväkirjaa tai treenikalenteria. Jos tavoitteesi vaatii rahoitusta, seuraa oman talouden hallintaa esimerkiksi Excelillä. Säästämiseen sekä omien tulojen ja menojen tarkasteluun voi kokeilla vaikka japanilaista tilikirjaa eli kakeiboa, joka auttaa suhtautumaan säästämiseen positiivisesti.

Suunnitelmallisuus ja edistymisen seuranta ohjaavat toimintaa oikeaan suuntaan.

Sijoita harrastukseen ja kehitä itseäsi myös epämukavuusalueella

Olen pysytellyt usein mukavuusalueella, mutta todennut, ettei ihmeitä tapahdu siellä. Introverttinä olen vältellyt esillä oloa ja huomiota aina viimeiseen asti. Nykyisin harrastan tanssia esiintyvässä ryhmässä, joten intohimoni myötä olen kehittynyt niin itse lajissa kuin olemaan mukavuusalueeni ulkopuolella eli esillä. Kehittyminen vaatii muutosta, joten älä pysähdy. Sijoita harrastukseen, joka sytyttää kipinän sisälläsi ja jossa pystyt kehittymään myös mentaalisesti.

Laita tarvittava rahoitus kuntoon

Jos lupauksesi tai tavoitteesi vaatii rahallista investointia, aloita säästäminen. Netistä löytyy hyviä säästövinkkejä, joita jokainen voi hyödyntää omaan arkeen sopiviksi. Itse pihistän ulkona syömisestä ja tarpeettomien tavaroiden ostamisesta, sillä tavoitteenani on panostaa esimerkiksi matkakassan kerryttämiseen, harrastuksiin ja itseni kehittämiseen. OP:n tavoitetili ja sähköinen Säästölipas sekä säästöjen automatisointi ovat tehneet säästämisestä vaivatonta.

Ota oikea asenne, kun haluat saavuttaa jotain.

Lupaus muutoksesta on ensimmäinen askel, mutta sen jälkeen on otettava toinenkin, jos haluaa päästä maaliin. Olen joskus itsekin enemmän dreamer kuin doer, sillä välillä jään vain haaveilemaan ja hyvätkin suunnitelmat jäävät pöytälaatikkoon pölyyntymään. Positiivinen ajattelu, tietoinen työstäminen, tarvittava rahoitus, halu kehittyä ja saada muutos aikaan edesauttavat lupauksen toteutumisessa.

Riippumatta siitä teetkö lupauksesi vuoden vaihteessa tai tulevaisuudessa, jos haluat muutosta, toimi tavoitteesi eteen tietoisesti. Sijoita kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, parempaan arkeen ja elämäsi merkityksellisiin asioihin – sijoita itseesi.

Lisää inspiraatiota löydät blogistani Wilma Creates. Facebook-sivuni löydät samalla nimellä ja Instagram-tilini @wilma.helmi.