Näin järjestät onnistuneet juhlat – neljä esimerkkiä eri budjeteille
Lisää aiheesta
Järjestätkö juhlat? Nappaa korvan taakse vinkkejä eri juhlatyyleihin. Kaikki lähtee siitä, että päätät ensin budjetin.
Juhlien järjestäminen lähtee usein liikkeelle kahdesta isosta asiasta: kuinka paljon vieraita aiot kutsua, ja pidätkö juhlat kotonasi vai erillisessä juhlatilassa?
Nämä asiat myös vaikuttavat paljolti siihen, kuinka paljon juhlat maksavat. Kokosimme yhteen neljä eri juhlatyyliä eri budjetille.
Pinkka kunnossa – juhlat hotellin sviitissä
Suurin lasku kertyy, kun järjestää juhlat oman kodin ulkopuolella. Hyvä puoli on, että kaiken saa valmiina ruokia ja koristeita myöten. Moni hotelli tarjoaa isoja huoneita tai sviittejä, joissa on kivoja lisäpalveluita. Miltä kuulostaisi hotellihuone saunalla tai huone poreammeella?
Plussat:
- Ei tarvitse siivota omaa kotia ennen tai jälkeen juhlien.
- Kaiken saa valmiina tarjoiluja, elämyksiä ja koristeluita myöten.
Pukeudu pelkkään väriin - teemabileet
Monesti juhliin ei tarvita muuta kuin joukko ystäviä pitämään hauskaa. Lähipiirisi ei välitä siitä, missä juhlat pidät – tunnelma on tärkeintä. Sosiaalisessa mediassa liikkuu paljon vinkkejä teemabileiden järjestämiseen. Suosittuja ovat muun muassa naamiaiset, joissa pukeudutaan hahmoksi, joka alkaa oman etunimen ensimmäisellä kirjaimella. Esimerkiksi Matti pukeutuneena merirosvoksi.
Teemajuhlien ei tarvitse olla kalliita. Juhlatunnelmaa saa, kun ostaa kaikki koristeet samalla värillä ja pyytää vieraita pukemaan tätä väriä myös ylleen. Mustat uudenvuoden juhlat kuulostavat aika kivoilta.
Ehkä suosituimmat teemajuhlat ovat tiettyä vuosikymmentä kunnioittavat bileet. Erityisesti ysäri- ja kasaribileet on helppo järjestää – vinkkejä löytyy sosiaalisesta mediasta pilvin pimein.
Plussat:
- Siivoat kotisi ennen ja jälkeen.
- Pienellä piirillä on helpompaa pelata lautapelejä, ja juhlien tarjoilutkin tulevat halvemmaksi.
- Teemabileet on mahdollista järjestää myös etänä.
Joka makuun jotain - drinkkijuhlat
Jos haluat panostaa hieman enemmän, mutta et ole valmis höllentämään kukkaron nyörejä täysin, valitse juhliin jotain erityistä ohjelmaa. Pidä vaikka drinkkijuhlat. Jokainen juhlavieras tekee oman bravuurijuomansa ja tarjoilee sen hienoista drinkkilaseista koko seurueelle. Juomat voivat hyvin olla myös mocktaileja. Maistelu ja estetiikka nousevat tärkeään rooliin näissä juhlissa.
Plussat:
- Mitä pienempi osallistujamäärä, sitä enemmän voit satsata juomiin.
- Juhlat onnistuvat kotona.
Pihistä - nyyttärit
Juhlien järjestäjän ei aina tarvitse hoitaa kaikkea itse. Opettele jakamaan vastuuta ja velvoita vieraita tuomaan mukanaan jotain juhliin liittyvää. Usein moni vieras kysyykin ennakkoon: ”Mitä voisin tuoda?”. Mieti aina valmiiksi, mitä vastaat.
Perinteiset nyyttärit ovat myös toimiva tapa. Jokainen tuo jotain ja kulut voi jakaa helposti kaikkien kesken. Raha liikkuu nopeasti ja vaivattomasti esimerkiksi Siirron avulla.
Plussat:
- Talkoo-hengessä voitte hoitaa myös ruuanlaiton yhdessä.
- Rahaa jää kukkaroon juhlien jälkeenkin.
Muista tarkistaa oman alueesi viranomaisten ajankohtaiset koronarajoitusmääräykset, kun järjestät juhlia. Noudata myös turvallisuus- ja hygieniaohjeita.
Piditkö artikkelista? Tilaa maksuton OP Median uutiskirje, ja saat sähköpostiisi ajankohtaiset vinkit oman taloutesi hallintaan sekä asumiseen kerran viikossa. |
Lue myös:
”Haluaisin lausua muutaman sanan…” – Tällä kaavalla pidät puheen kaikissa kesän juhlissa
Mitä ylle, kun koodi on smart casual?
Juhlien järjestäminen – muistilista ja 15 parasta vinkkiä
Artikkeli on julkaistu 27.12.2021 ja sitä on päivitetty uudella kuvalla 25.4.2023.