Monen etätyöpäivä noudattaa samaa kaavaa: sängystä ylös, kahvin keittoon ja tietokoneen ääreen. Karanteenielämä sekä kotoa tehtävä työ ovat mullistaneet monen arjen, ja elinpiiri on kutistunut makuuhuoneen, keittiön sekä olohuoneen väliselle matkalle.

Etätyöskentely vaikuttaa luonnollisesti myös liikkumisen määrään, sillä työmatkasta sekä toimistolla liikkumisesta kahvitaukoineen ja lounasravintoloineen, kertyi ennen mukavasti lisäaskeleita.

Pahimmillaan etätyöpäivän aikana tulee otettua vain pari sataa askelta, kun pakolliset käynnit työpisteen, keittiön sekä vessan välillä lasketaan mukaan. Työpäivästä palautuminen on myös oma lukunsa, ja usein päivän viimeiset askeleet kulkevat työpisteeltä sohvan syövereihin.

Haluaisitko lisää virtaa sekä askeleita etätyöpäivään? Askelten tuplaaminen käy yllättävän näppärästi rutiineja muuttamalla, ja paras motivaatio siihen löytyy askelten seurannasta. Se käy onnistuu esimerkiksi älykellon avulla, mutta myös moni älypuhelin mittaa askeleita puolestasi – kunhan vain muistat pitää sen aina taskussasi.

Oletko valmis tuplaamaan etätyöpäivän aikana otetut askeleet? Listasimme alle viisi keinoa, joiden avulla saat lisää askeleita sekä virtaa työpäiviisi.

Puhelut kävellen

Työpuhelut ovat monelle hyvää aikaa askelten ottamiseen. Lisää työpuheluihin sekä -palavereihin uusi rutiini, ja hoida ne mahdollisuuksien mukaan kävellen. Näin lisäät päivääsi askelia, palaverit eivät puuduta ja työpisteen lisäksi myös muut kodin nurkat käyvät tutummiksi.

Jos työasioista puhuminen tuntuu hankalalta liikkeessä, tee kävelemisestä uusi tapa, kun soittelet perheen tai ystävien kanssa.

Lasi täyteen

Vesi voitelee kehoa ja virkistää mieltä. Pidä nesteytyksestäsi huolta ottamalla vesilasi pöydälle, ja vesikannun sijasta sitoudu kävelemään keittiön hanalle aina, kun kulautat lasin tyhjäksi. Mitättömältä tuntuvista vedentankkausreissuista kertyy askelia kuin varkain, ja saatat lisätä myös lisätä päivittäistä veden juontiasi. Sen päivittäinen saantisuositus on noin 1,5 litraa.

Askella paikallasi

Epätoivoiset ajat vaativat epätoivoisia keinoja. Jos voit työskennellä seisten, paikallaan askellus on erityisen helppo toteuttaa. Toisinaan mieli voi virkistyä pelkästään työtuolista nousemalla ja muutaman ylimääräisen askeleen ottamalla. Lisää askelia päivään saat myös askeltamalla hampaita harjatessasi tai ruokaa tehdessäsi.

Lounaskävely

Lyhyt lounaslenkki onnistuu vaikka taloa kiertäen. Laita kuulokkeisiin kiinnostava podcast tai äänikirja soimaan – se myös huijaa ajatuksesi hetkellisesti pois työasioiden parista. Jos lenkki kuulostaa haastavalta lounasaikaan, voit virkistäytyä ulkona myös ennen töitä tai niiden jälkeen. Paras motivaatio reippailuun on yleensä aamuisin.

Haasta työkaverit 

Mikä olisi parempi motivaattori, kuin leikkimielinen kilpailu työkavereiden kanssa. Ota työkaverisi mukaan askeltalkoisiin mittaamalla tavallisen etätyöpäivän aikana otetut askeleet, ja tuplaamalla ne seuraavan päivän aikana. Pakkopullasta tulee hauska yhteinen juttu, ja voitte palkita itsenne aktiivisesta askelluksesta vaikkapa afterworkin merkeissä, kun sen aika jälleen on.

Lue myös:

Treenaa ulkona – koko kehon 8 liikkeen ulkotreeni

Näin saat enemmän irti kävelystä