Viime vuonna Pohjola Vakuutuksen lasiturvasta korvattiin yli 55 000 tuulilasivahinkoa.

Keskimäärin tuulilasin vaihto maksaa noin 700 euroa, mutta kalleimmat lasit saattavat aiheuttaa autoilijan lompakkoon 1 500-2 000 euron loven. Hintaa yleensä nostaa ajoneuvon erilaiset tekniset ominaisuudet, kuten kuljettajaa avustavat järjestelmät (ADAS), tuulilasin lämmitys tai lämmönheijaistuskyky, akustiikka ym.

– Erikoisemmissa tapauksissa yksittäiset lasinvaihdot saattavat liikkua jopa useissa tuhansissa euroissa, kertoo Pohjola Vakuutuksen kumppanuuspäällikkö Timo Impinen.

Särö kannattaa korjata pikaisesti

Pelkkä lasin korjaaminen maksaa kiveniskemien osalta keskimäärin 50-60 euroa, joten sen kanssa selviää huomattavasti huokeammalla kuin lasin vaihdolla. Karkeasti ottaen kahden euron kolikon kokoinen kiveniskemä on korjattavissa, mutta sitä suuremmat vaativat lähtökohtaisesti uuden tuulilasin. Pohjola Vakuutuksen lasiturva korvaa lasin korjauksen ilman omavastuuta.

Mikäli tuulilasiin ilmaantuu särö, kannattaa se käydä näyttämässä tuulilasiammattilaisella mahdollisimman pian, sillä säröllä on tapana laajeta ja paheta ajan kanssa. Iskemäkohta kannattaa ensiapuna suojata teipillä, jotta vaurioon ei pääse likaa.

Tuulilasin hajoamisessa on kyse huonosta tuurista. Tyypillisesti tuulilasiin lentää kivi tai nasta ohitustilanteessa tai muussa kiihdytystilanteessa, esimerkiksi moottoritielle liityttäessä, johon kohteeksi joutuva auto ei useinkaan voi vaikuttaa. Hajoamista voi kuitenkin välttää yhdellä peruskikalla, joka parantaa liikenneturvallisuutta yleisestikin.

– Riittävä etäisyys edellä ajavaan, eli turvaväli pienentää riskiä saada kivi tai nasta tuulilasiin, toteaa Product Specialist Petri Linna Pohjola Vakuutuksen ajoneuvovakuutuksista.

Lasiturvasta on tullut entistä suositumpi osa autovakuutusta, mikä varmasti johtunee ainakin osittain katsastusasetuksen muutoksesta. Lasivahingon voi toki korvata myös kaskovakuutuksen kolarointiturvasta, mutta silloin luvassa on bonusmenetyksiä, joita lasiturvalla ei tule.

Lue Pohjola Vahinkoavusta, kuinka korjautat autosi tuulilasin tai yritysajoneuvon tuulilasin jopa ilman puhelinsoittoa ja vahinkoilmoituksen tekemistä.

Tutustu Pohjola Vakuutuksen autovakuutukseen

Juttu julkaistu 22.3.2020 ja sitä on päivitetty 26.5.2023.