Osuuspankki haluaa omistaja-asiakkaidensa nauttivan asiakaseduista. Yksi näistä eduista on eri palvelujen käytöstä omalle bonustilille kertyvät OP-bonukset. Omaa mahdollista OP-bonusten kertymää voi tutkia kätevästä bonuslaskurista. Laskuri antaa arvion siitä, kuinka paljon omat asioinnit kerryttävät OP-bonuksia vuoden aikana. 

– OP-bonusten tuottama hyöty näkyy asiakkaalle käytännössä alhaisimpina kuluina erilaisissa palkkioissa ja vakuutuslaskuilla, sanoo asiakasetuihin liittyvistä prosesseista vastaava Elina Jalkanen.

Mitä enemmän ja monipuolisempaa asiointia omistaja-asiakkaalla osuuspankissa on, sitä enemmän etuja saa.

– Laskuria voi käyttää henkilökohtaisen bonuskertymän tai kaikkien samassa taloudessa asuvien synnyttämän bonuskertymän arviointiin. OP-bonuksia voi siis kerätä koko perheen voimin yhteiseen pottiin. 

Helppo bonuslaskuri – vain neljä tietoa riittää

Bonuslaskuria varten ei tarvita muuta kuin neljä lukua. Niiden syöttämisen jälkeen laskuri kertoo arvion vuodessa kertyvistä bonuksista ja niitä vastaavan euromäärän.

Mitä tietoja siis tarvitaan? Bonuksia kertyy vakuudellisista lainoista ja luotoista, rahastosijoituksista, säästötilillä olevasta rahasta sekä vakuutusmaksuista. Näiden arvioidut summat siis riittävät. 

– Bonukset kertyvät ja ne maksetaan kuun alussa edellisen kuukauden asiointien kokonaisuuden perusteella. Niitä käytetään esimerkiksi korttimaksuihin, varallisuuden hoidon maksuihin tai lainanhoitokuluihin, Jalkanen kertoo.

Nämä maksut kuitataan automaattisesti aina ensin bonustililtä, ja jos maksettavaa jää, ne veloitetaan asiakkaan tililtä. Asiakkaan on mahdollista seurata bonustilin saldoa OP-mobiilista ja op.fi-verkkopalvelusta.

– Itse käytän kaikkeen asiointiin etupäässä OP-mobiilia ja saan sen kautta tiedon myös bonustilanteesta, Jalkanen kertoo.

Ei sääntöviidakkoa vaan automaattista huolenpitoa

OP-bonusjärjestelmä toimii automaattisesti, joten bonusten käyttö ei stressaa asiakasta eikä vaadi suunnittelua. 

– Asiakkaan kannalta se on hyvä, sillä näin etuja ja alennuksia ei jää hyödyntämättä. Järjestelmämme huolehtii kaikesta asiakkaan puolesta, Jalkanen sanoo. 

Järjestelmä käyttää palvelumaksujen kuittaamisiin aina vanhimpia bonuksia, ja samalla vältetään bonusten vanheneminen.

Bonukset vanhenevat viidessä vuodessa. Pääsääntöisesti kaikki OP-bonukset tulee käytettyä viiden vuoden sisällä. Jos bonukset kuitenkin uhkaavat vanhentua, asiakas saa niistä aina erikseen viestin.

– Vakuutukset ovat hyvä ja tehokas tapa hyödyntää OP-bonukset, Jalkanen muistuttaa.

Paras tapa pysyä bonustilanteen ja etujen tasalla on Jalkasen mukaan OP-mobiilin etunäkymä, jossa näkyy tuorein tieto.

Pankin omistaminen kannattaa

Omistaja-asiakkuus tarkoittaa omistusosuutta omassa pankissa. Osuuskunnassa jokainen voi omistaa vain yhden osuuden, eikä omistaja-asiakkaiden lisäksi ole muita omistajia.

– Osuuspankit ovat osuuskuntia, joiden tarkoitus on tuottaa jäsenistölleen etuja mahdollisimman paljon ja kohdentaa ne tehokkaasti. Palvelujen käyttö ja keskittäminen tuo etuja samassa suhteessa, Jalkanen sanoo.

Omistaja-asiakkuus on luo myös henkilökohtaisen suhteen omaan pankkiin. Tähän kuuluu esimerkiksi mahdollisuus vaikuttaa päätöksentekoon omassa osuuspankissa.

– Jokaisessa osuuspankissa joko omistaja-asiakkaista vaaleilla valittu edustajisto tai sitten osuuskunnan kokous on osa pankin hallintoa ja päätöksentekoa.

Omistaja-asiakkaaksi voi liittyä omassa osuuspankissa tai op.fi-verkkopalvelussa. Jäsenosuusmaksu on 100 euroa. Se on sijoitus, joka säilyy tallessa omassa pankissa. Jäsenosuudesta maksettu 100 euroa palautetaan takaisin, jos asiakas haluaa luopua omistajuudesta.

Tiedätkö, paljonko sinä voisit saada OP-bonuksia? Bonuslaskurilla voit laskea arvion siitä, paljon sinulle ja perheellesi voisi kertyä OP-bonuksia. Kokeile bonuslaskuria.

Lue myös:

”Laskun alarivi on bonusten ansiosta pienempi"