Ei ole uusi uutinen, että korona-aika on lisännyt koiranpentujen kysyntää. Kennelliiton tietojen mukaan koiria rekisteröitiin vuonna 2021 kahdeksan prosenttia enemmän edellisvuoteen nähden, joka sekin oli ennätyksellinen.

Koiranpentubuumi näkyy myös vakuutuksissa.

– Mökkien ja veneiden lisäksi lemmikkivakuutusten rekisteröinnissä on näkynyt selkeä piikki, toteaa Pohjola Vakuutuksen tuoteasiantuntija Hannu Partanen.

Milloin koiravakuutus kannattaa ottaa?

– Neuvoisin ottamaan koiravakuutuksen heti kun se on mahdollista, eli kun pentu on täyttänyt kuusi viikkoa. Tämä siksi, että vakuutuksen myöntämisprosessissa on mukana terveysselvitys. Mikäli koiralla on ennen vakuutuksen ottamista diagnosoitu mitä tahansa vaivoja, sairauksia tai tapaturma, niihin liittyvät hoitotoimenpiteet suljetaan automaattisesti jatkossa vakuutusturvan ulkopuolelle. Koiravakuutus kannattaa siis ottaa pennulle mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Näin voi varmistaa mahdollisimman kattavan turvan.

Koiran omistaja tekee terveysselvityksen vakuutusta ottaessaan.

Allergiat ja tulehdukset tyypillisimpiä korvattavia

Koiravakuutukseen kuuluu kaksi osaa, jotka voidaan ottaa myös erikseen: hoitokuluvakuutus ja eläinvakuutus. Jälkimmäinen on eräänlainen lemmikin henkivakuutus, kun taas hoitokuluvakuutus korvaa nimensä mukaisesti eläimen hoidosta aiheutuneita kuluja.

Vakuutusta ottaessaan asiakas voi vaikuttaa hoitokuluvakuutuksen omavastuuseen.

– Eläinklinikkakumppaneillamme omistaja maksaa paikan päällä vain omavastuun, mikä tämäkin on tärkeä ominaisuus lemmikkivakuutuksessa. Jo klinikalta käsin voidaan tehdä meille selvitys sairaudesta tai tapaturmasta.

Yleisimpiä hoitokuluvakuutuksesta korvattavia vahinkoja ovat allergiat, erilaiset vatsavaivat, korva- ja silmätulehdukset sekä pienet tapaturmat.

– Koiran vakuuttaminen on nykypäivänä yhä suositumpaa, sillä koiria vaivaavat samat elintasosairaudet kuin meitä ihmisiä. Eläinklinikat ovat tänä päivänä myös niin huippuunsa kehittyneitä, että monia koirien sairauksia voidaan onneksemme myös hoitaa. Kun tarkastelen tilastojamme, huomaan, että peräti neljällekymmenelle prosentille vakuutetuista lemmikeistä on sattunut viimeisen vuoden aikana ainakin yksi korvattava vahinkotapahtuma, Partanen sanoo.

Etäeläinlääkäriin videoyhteydellä

Aina ei koiran käytöksestä ota selvää, onko syytä huoleen. Pohjola Vakuutuksen lemmikkieläinvakuutus sisältää etäeläinkääkäripalvelun, jolla saa eläinlääkärin videoyhteyden päähän. Maksuttoman konsultaation perusteella eläinlääkäri antaa arvion eläimen terveydentilasta, kotihoito-ohjeet tai tarvittaessa ohjauksen jatkohoitoon

– Tämä on osoittautunut suosituksi palveluksi. Avun saa etänä kotiin. Palvelu on rajaton.

Jos ei tullut vakuuttaneeksi koiraansa jo pentuaikana, ei välttämättä ole vielä ollenkaan myöhäistä. Koiravakuutuksen voi ottaa alle 7-vuotiaalle koiralle. Hoitokuluvakuutus jatkuu koko koiran eliniän, mutta eläinvakuutus eli eläimen henkivakuutus lakkaa olemasta voimassa 10-vuotiaan koiran kohdalla.

– Mitä tulee muihin rajoituksiin, niin monirotuiselle koiralle myönnetään maksimissaan tuhannen euron vakuutusmäärä kuolemantapauksessa. Tämä on ainoa rajoite, eli muuten kaikki vakuutukset voidaan ottaa kaiken rotuisille koirille.

Koiran vakuutus korvaa esimerkiksi, jos koirasi sairastuu tai loukkaantuu, menehtyy tai katoaa tai aiheuttaa ulkopuoliselle henkilölle vahinkoa, josta olet lain mukaan korvausvastuussa. Laske koiravakuutuksen hinta.

Lue myös:

Koiraan uppoaa helposti pitkä penni - pennun hankinnassa pitää olla tarkka

Lemmikin ylipaino aiheuttaa elintapasairauksia – mitä vakuutus korvaa?

Moni lemmikkieläinten tyypillisistä vaivoista hoituu ilman lääkärikäyntiä