Tiesitkö, että osuuspankista saa pankki-, sijoitus ja vakuutuspalveluiden lisäksi lakipalveluita? Vaikka lakipalvelut ovat olleet osa osuuspankkien palveluvalikoimaa jo vuosikymmenten ajan, eivät kaikki välttämättä vieläkään tiedä suunnata ensimmäisenä pankkiin lakiasioissa. Se kuitenkin kannattaa, sillä raha ja juridiikka kulkevat usein käsi kädessä. Lakipalveluiden maksamiseen voit käyttää OP-bonuksia.

Mutta miksi pankin lakipalveluita kannattaa käyttää, jos valmiita asiakirjapohjia on netti pullollaan?

Pankilla ja asiakkaalla on usein vuosien mittainen suhde, jossa pankki tuntee asiakkaan taloudellisen tilanteen ja suunnitelmat. Pankin lakipalveluissa ratkaistaan, miten asiakas voi parhaalla mahdollisella tavalla varautua tuleviin tapahtumiin esimerkiksi perintösuunnittelun avulla. Henkilökohtaista sekä asiantuntevaa palvelua käyttämällä voit varmistua, että oma tahto todella toteutuu.

Lisäksi osuuspankin lakipalvelut käyvät asiakkaan tarpeet sekä toiveet läpi, ja niiden perusteella laaditaan sellaiset asiakirjat, jotka toimivat varmasti oikein silloin, kun niitä tarvitaan. Hoitamalla lakiasiat pankissa saa siis mielenrauhan siitä, että lakipaperit ovat varmasti kunnossa. Jos lataa asiakirjan netistä tai kopioi sen naapurilta, ei voi olla varma siitä, että paperi palvelee tarpeen tullen juuri toivotulla tavalla.

Pankissa osataan perhe- ja perintöoikeus

Osuuspankin juristit ovat perhe- ja perintöoikeuden syväosaajia. Pankeissa hoidetaankin eniten testamentteihin ja edunvalvontavaltakirjoihin sekä perunkirjoituksiin, perinnönjakoihin ja osituksiin liittyviä asioita. Lisäksi pankin juristit auttavat asiakkaitaan kauppa- ja lahjakirjojen laatimisessa.

Pankeissa voidaan kuitenkin hoitaa vain sellaisia asioita, joissa osapuolet ovat sovussa keskenään.

Miten pankin lakipalvelut toimivat?

Vaikka useimmat käyttävät lakipalveluita vain muutamia kertoja elämässään, kannattaisi omien lakiasioiden pohtimisen kuulua jokaisen elämään.

Ennen tapaamista asiakas saa pankilta valmistautumisohjeet sekä neuvot siihen, mitä asioita kannattaa miettiä jo etukäteen. Juristin tapaamisessa keskustellaan vapaamuotoisesti asiakkaan tarpeista sekä toiveista, jonka jälkeen laaditaan juuri asiakkaan tarpeeseen sopivat asiakirjat.

Osuuspankin lakipalveluita käyttämällä voikin nukkua yönsä rauhassa tietäen, että oma tahto toteutuu varmasti ja lakipaperit ovat takuulla kunnossa.

Juttuun on haastateltu OP Helsingin lakipalveluiden asiakkuusjohtajaa, seniorilakimies Jenni Valosta.

Ota yhteyttä omaan osuuspankkiisi, jossa laaditaan yhdessä tilanteeseesi sopivat asiakirjat. Toimeksiannosta veloitetaan palveluhinnaston mukainen palkkio, jonka maksamiseen käytetään kertyneitä OP-bonuksia.

Lue myös:

Perinnönjako ja hankala kuolinpesän osakas: "Mistä riitelemme, kun kiistelemme perinnöstä?”

Testamentti kannattaa tehdä ainakin näissä neljässä tilanteessa

Uusperheen perinnönjako: vältä riidat varautumalla ajoissa