Etuja kertyy ilman omia toimenpiteitä


OP:n bonusjärjestelmä on mielestäni siitä hieno ja helppokäyttöinen etuohjelma, että bonuksien kertyminen tapahtuu Osuuspankkien omistajille eli omistaja-asiakkaille automaattisesti. Vuonna 2020 OP Ryhmässä kilahti 255 miljoonaa euroa bonuksia omistaja-asiakkaiden bonustileille. OP-bonuksia on maksettu omistajille vuodesta 1999 lähtien jopa 2,8 miljardia euroa. Kyseessä on siten vaikuttava etuohjelma.

Mistä bonukset tulevat ja mihin ne menevät?


Bonuksia maksetaan oman osuuspankin ja OP Ryhmän liiketoiminnan tuloksesta. Niitä kertyy omistajalle säästämisen tileillä olevista varoista, rahastosäästöistä, sijoitussidonnaisista vakuutuksista, asunto- ja opintolainoista, vakuudellisesta pankkilainasta sekä maksetuista kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksuista. Eli erittäin laaja-alaisesti. Määrä lasketaan edellisen kuukauden palveluiden käyttöön perustuen. Mitä enemmän sinulla on asiointia, sitä enemmän saat OP-bonuksia. Selvität helposti OP-mobiilistasi tai op.fi:sta paljonko juuri sinulle kertyy OP-bonuksia. Bonukset ovat sinulle verovapaita. Jos et ole vielä omistaja-asiakas, voit testata bonuslaskurilla osoitteessa www.op.fi/bonus paljonko omistajana OP-bonuksia sinulle kertyisi.

Omistaja-asiakas hyötyy omista bonuksistaan, kun niitä käytetään maksuihin ja palkkioihin, jotka muussa tapauksessa pitäisi maksaa omalta tililtä. OP-bonuksien hyödyntäminen tapahtuu automaattisesti eli myöskään se ei vaadi itseltä toimenpiteitä. Helppoa. Bonuksia voit hyödyntää päivittäisiin pankkipalveluihin, kuten verkkopalveluun ja korttiin, lainojen palvelu- ja toimitusmaksuihin, vakuutusmaksuihin, säästöjen ja sijoitusten säilytys- ja merkintäpalkkioihin sekä lakipalveluiden ja OP Kodin palkkioihin.

Omista bonuksista säästöä elämää varten


Jäin pohtimaan, että miten itse koen eniten hyötyväni OP-bonuksista. Etuohjelman helppous ja tieto siitä, että joka kuukausi ei tarvitse maksaa palvelumaksuja ja taloutemme vakuutusmaksut kuittaantuvat kokonaan tai osittain bonuksista, antavat isoimman hyötykokemuksen. Näistä tilanteista kertyneille säästöille on löytynyt ja varmasti tulee löytymään hyviä muita käyttökohteita elämässä. Osuuspankin omistajuus on siis elämääni varten.