Kesäpestejä avautuu monenlaisilla nimikkeillä mm. assistentti, kahvilatyöntekijä, apuohjaaja, reportteri, päiväkotiharjoittelija, urheiluseuran kesätyöntekijä, järjestöavustaja, päivystäjä, viriketoiminnan ohjaaja, projektiavustaja, kesäsomettaja ja toimistotyöntekijä. Löytyykö sinun lähipiiristäsi 15-17-vuotias työtä pelkäämätön nuori? Jos, niin vinkkaa ihmeessä.

Buustia kampanjasta

Kuluneet vuodet ovat osoittaneet nuorten työllistämisen tärkeyden ja kampanjan hyödyllisyyden. Apukäsille yhdistyksissä on todellista tarvetta. Moni on tuen myötä palkannut ensimmäiset työntekijät yhdistykseen ja hyvien kokemusten innoittamana jatkanut työllistämisiä. Nuori puolestaan ottaa askeleen kohti työelämää jo tehdessään työhakemuksen ja seuraavan päästessään haastatteluun. Kokemusta karttuu, saa lopulta kesätöitä tai ei.

Kokemuksia kampanjasta

Keväällä 2019 kampanjan pesteihin jätettiin yhteensä 1022 kesätyöhakemusta. Syksyllä keräämämme palautteen perusteella kesän 2019 kampanjamme onnistui mainiosti. Yhdistykset kokivat 1-5 asteikon keskiarvolla mm. seuraavaa: * Kampanja oli yhdistykselle hyödyllinen 4,97 % * Nuorten työ yhdistyksessä vaikutti positiivisesti yhdistyksen toimintaan 4,84 % * Yhteistyö OP:n kanssa nuorten rekrytoimiseksi sujui 4,97 % * Yhdistys sai riittävästi tukea työllistämiseen 4,81 %

Vapaissa palautteissa nousi usein esiin mm. tuen tarpeellisuus, yhteistyön mutkattomuus, onnistunut rekrytointi. - ”Saimme taas mukavan ja aktiivisen nuoren toimimaan seuran lasten parissa. Mielestämme yhteistyö on toiminut näin oikein hyvin.” - ”Saimme paikalliselle toimijalle tunnettavuutta ja huomasimme sekä yllätyimme erittäin positiivisesti suuresta hakijajoukosta ja hienoista hakemuksista. OP:sta saimme kiitettävää ohjeistusta koko prosessin ajan.” - ”Yhdistys sai positiivista palautetta siitä, että yhdistys työllistää nuoria. Tämä on hyvä kampanja ja yhdistys sai riittävästi tukea.”

Yhdessä hyvä tulee

Tulevana kesänä on taas luvassa 75 uutta onnistumisen ja oppimisen paikkaa sekä yhdistyksille että nuorille. Kaikki kampanjan yhdistykset ovat sitoutuneet noudattamaan vastuullisen kesätyön periaatteita, joten näissä kesäduuneissa nuoret ovat hyvissä käsissä.

#yhdessähyvätulee #kesäduuniOPnpiikkiin #opkeskisuomi

Lue lisää Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjasta, jossa nuorten hakuaika on 16.3.-19.4.2020

OP Keski-Suomen verkkosivun etusivulle

OP Keski-Suomen asiantuntijoiden muut kirjoitukset OP Mediassa