Eli kysymys kuuluukin - millaista työtä teidän yhdistys voisi tarjota 15-17-vuotiaalle nuorelle kahdeksi viikoksi tulevana kesänä? Jos keksit, kannattaa uhrata hetki, tutustua lisää asiaan ja jättää tukihakemus helmikuun loppuun mennessä. Jos et keksinyt, tästä kampanjasta kannattaa vinkata omalle lähipiirillesi. Yhdistyshaku päättyy to 28.2.2019 klo 23.59.

Tarjoamme ensi kesänä yhteistyössä toimialueen yhdistysten kanssa 75 keskisuomalaiselle nuorelle mahdollisuuden toteuttaa unelmia ja tutustua työelämään. Kampanjaa toteutetaan nyt jo viidettä kesää. Aikaisempien vuosien palautteiden perusteella tällaiselle yhteiselle yhteiskuntavastuuteolle on iso tilaus.

Toimiva konsepti – hyvää palautetta yhdistyksiltä

Kesällä 2018 pankki lahjoitti 50 yhdistykselle rahan nuoren palkan maksuun, tukihakemuksia tuli 62. Yhdistyksiltä syksyllä kerätyssä palautteessa koettiin 1-5 asteikon keskiarvolla mm. seuraavaa:

* Kampanja oli yhdistykselle hyödyllinen 4,88 %
* Nuorten työ yhdistyksessä vaikutti positiivisesti yhdistyksen toimintaan 4,71 %
* Yhteistyö OP:n kanssa nuorten rekrytoimiseksi sujui 4,82 %
* Yhdistys sai riittävästi tukea työllistämiseen 4,88 % *

Vapaissa palautteissa tuli hyvin esiin mm. se, kuinka tarpeellisena yhdistyksissä tällainen suora tuki koettiin.

- ”Hanke oli erittäin selkeä ja hyvin toteutettu. Infopaketti oli kattava ja epäselvyyksiä ei ollut. Työhakemuksia tuli valtava määrä ja oli todella vaikeaa valita hyvien hakemuksien joukosta yksi kesätyöläinen. Valitsemamme henkilö oli innostunut, ahkera ja osaava. Hänestä oli suuri apu turnauksen järjestämisessä ja uskon, että hänkin sai hyvän kuvan urheiluseuran päivittäisestä työstä. Kiitos!”
- ”Kiitos yhteistyöstä. Hankkeen kautta saimme työllistettyä nuoren ja samalla tuettua seuramme toimintaa. Tällä iso merkitys sekä yhdistykselle että työllistetylle nuorelle.”
- ”Meidän seuralle hyvä, kun saimme hyvän työntekijän kesän vilkkaaseen toimintaan. Iso apu. Kampanja toimii hyvin, emme olisi muuten palkanneet kesätyöntekijää. Iso kiitos!”
- ”Kyllähän tällaiset kampanjat kannustaa työllistämään nuoria ainakin täällä kolmannella sektorilla, jossa raha on tiukassa. Tosi hieno juttu! Arvostetaan tästä OP:a paljon!”

Nuoret kiitollisia kesätöistä

Kesällä 2018 koulujen loma-aikaan 50 nuorta työllistyi kampanjan kautta. Kampanjan kesätöitä haki yhteensä 1159 nuorta. Syksyllä kerätyssä palautteessa nuoret kokivat 1-5 asteikon keskiarvolla mm. seuraavaa:

* Kesätyö yhdistyksessä oli minulle hyödyllinen kokemus 4,82 %
* Opin uusia taitoja työntekijänä 4,46 %
* Koin tekeväni tärkeää tai vaikuttavaa työtä 4,43 % *

Vapaissa palautteissa tuli hyvin esiin mm. kiitollisuus saadusta kesätyöstä.

- ”Kampanja on loistava, siinä osallisena olleet yhdistykset toivat hyviä työpaikkoja nuorten ulottuville. Kesätyöstä kirjoittamisen mahdollisuus hieno, niistä hyötyä myös seuraavan vuoden hakijoille. Kesätyö oli hyvin mieluinen ja antoi minulle paljon, etenkin tulevaisuuden kannalta.”
- ”2 viikon kesätyön jälkeen yhdistys palkkasi minut erillisesti vielä loppukesäksi töihin. Sain varmuutta kykyihini työntekijänä, olen erittäin kiitollinen tästä kampanjan suomasta mahdollisuudesta!”
- ”Kesätyö auttoi minua tämän hetkisissä opinnoissani sekä tulevaisuutta ajatellen luultavasti ammatissani. Sain myös enemmän kokemusta lasten ohjaamisesta ja oli mukava päästä myös vastuuohjaajan rooliin. Kesätyöporukka oli mahtava! Kampanja toimii mielestäni hyvin näin.”
- ”Opin ryhmänjohtamistaitoja”

Kiitos sinulle, että olet mukana!

Tulevana kesänä on jälleen monta onnistumisen ja oppimisen paikkaa tarjolla, niin vastuullisen kesäduunin tarjoaville yhdistyksille, kuin kesätöihin valituille nuorille. Toivotamme kaikki tervetulleiksi mukaan kesän 2019 kampanjaan - olit sitten yhdistyksen aktiivi, seuran jäsen, nuoren vanhempi, mummo, kummi, ystävä tai kesätöitä hakeva nuori. Jos ei muuta, niin uskon, että jokaisen meistä lähipiirissä on joku, kenelle voi vinkata. Yhdessä hyvä tulee.

#kesäduuniOPnpiikkiin #opkeskisuomi #yhdessähyvätulee

Lisätietoja kampanjasta op.fi/keski-suomi/kesaduuni sekä facebookista.

OP Keski-Suomen asiantuntijoiden muut kirjoitukset op.mediassa