Ensimmäisten hiljaiselon päivien jälkeen aloimme rohkaistua ottamaan käyttöön erilaisia etäyhteysvälineitä niin työssä kuin henkilökohtaisessa elämässäkin. Teamsit, Zoomit, WhatsAppit sun muut ovat laulaneet iloisesti maaliskuun puolesta välistä lähtien. Kevään aikana tuli itsekin koettua aamupala äitini kanssa videon välityksellä ja iltapäiväkahvit ystävän kanssa WhatsApp videopuheluna. Z-sukupolvi, joka on syntynyt vuosituhannen vaihteen molemmin puolin, elää tässä maailmassa luontevasti, mutta me vanhemmat ikäpolvet, olemme joutuneet pakotetustikin ottamaan kunnon digiloikan pärjätäksemme muuttuneessa maailmassa.

Työssäni olen huomannut tämän digiloikan myös omien asiakkaideni käyttäytymisessä. Kun aiemmin kohtaamiset ovat olleet pitkälti kasvokkain tapahtuvia tai puhelinneuvotteluja, varaamme nyt entistä useammin verkkoneuvottelun. Ihmiset ovat nyt rohkeampia kokeilemaan uudenlaisia lähestymistapoja omien asioiden hoitoon. Kevään ja alkukesän aikana yhä suurempi määrä keskusteluista on käyty op.fi:n tai OP-mobiilin kautta turvallisesti videon välityksellä. Aikaa varatessa opastan aina tarvittaessa yksityiskohtaisesti, kuinka saamme yhteyden avattua, joten kenenkään ei ole tarvinnut jäädä yksin ihmettelemään, miten toimia. Verkkoneuvottelu mahdollistaa kohtaamisen lähes samalla tasolla kuin kasvokkain keskustellessa. Asiakkaani ovat olleet tyytyväisiä kohtaamisten laatuun ja samalla säästämme aikaa, kun toimipisteelle saapumiseen ei tarvitse käyttää aikaa. Olitpa mökillä, leirintäalueella tai veneilemässä, videotapaaminen ja yhteydenpito onnistuu OP-mobiilin kautta.

Arki ja epävarmuus jatkuu kesälomien jälkeen. Jotain hyvääkin tästä tilanteesta voimme poimia mukaamme jatkoon, sillä pelko digitaalisia asiointikanavia kohtaan on väistymässä. Erikoinen kevät ja alkukesä toivat rohkeutta ottaa vastaan uusia asioita ja lisäsi avoimuutta erilaisille mahdollisuuksille. Hyödynnetään siis etäyhteyksiä jatkossakin, säästetään kallisarvoista vapaa-aikaa ja hoidetaan asioita yhtä turvallisesti, henkilökohtaisesta ja helposti kuin ennenkin.

Varataan meille aika verkkoneuvotteluun! Minä olen siten apunasi omilla kasvoillani, äänelläni ja persoonallani. Ollaan yhdessä etänä lähellä!

Kirjoittaja: Riina Kinnunen, sijoituspäällikkö, OP Keski-Suomi

OP:n digitaaliset pankkipalvelut henkilöasiakkaille

OP Keski-Suomen asiantuntijoiden muut kirjoitukset op.mediassa

OP Keski-Suomi op.fi-etusivulle

Riina Kinnunen