Työskentelin somereportterina, jolloin työtehtäviini kuuluivat muun muassa sisällön tuottaminen sosiaalisen median eri kanaviin, joka tarkoittaa lähinnä Instagramia ja Facebookia. Pääsin tekemään ja kuvaamaan sisältöä 4H:n kursseista, kesätyöllistämisestä ja työpalvelusta. Kuvasin ja editoin videoita, tein päivityksiä 4H:n someen ja kuvasin vlogia Instagramin tarinaosuuteen.

Ennen työtäni oletin, että somereportterin työ olisi suurimmaksi osaksi toimistosta käsin somettamista ja nettisivujen päivittelyä. Olin kuitenkin väärässä, sillä olin työssäni melkein joka päivä tapaamassa uusia ihmisiä ja työni kuljetti minua ympäri Jyväskylää kuvaamassa erilaista 4H:n toimintaa. Opin että työ oli lähempänä toimittajan työtä kuin pelkkää somettamista.

Monien mahdollisuuksien 4H

Tehdessäni niin monipuolisesti sisältöä 4H:n kaikesta toiminnasta, olen päässyt oppimaan kaikkea kanien hoidosta lähiruoan viljelyyn pelkästään oman työni lomassa. En ollut aikaisemmin käsittänyt kuinka paljon työpaikkoja 4H luo, ennen kun sain seurata lukuisia nuoria, jotka olivat työllistyneet 4H:n kautta. On ollut hauskaa saada seurata muiden nuorten työskentelyä ja nähdä miten paljon töitä ja mahdollisuuksia on avoinna niille, jotka niitä osaavat ja haluavat hakea.

Tekemällä oppii

Olen oppinut paljon taitoja, joita voin hyödyntää omassa työelämässäni tulevaisuudessa. Näihin taitoihin kuuluvat paitsi videoiden editoiminen ja sisällön tuottaminen, myös vielä tärkeämmät taidot. Minulle on esimerkiksi kehittynyt luontevampi olo uusia ihmisiä tavatessa. Olen myös saanut lisää itseluottamusta ja vastuuntuntoa, kun olen huomannut, että voin tehdä hyvää jälkeä myös ilman pilkuntarkkoja ohjeita. On ollut hienoa huomata kuinka paljon kahdessa viikossa voi kehittyä. Ennen ajattelin, että töihin mennessä pitää osata kaikki jo täydellisesti, mutta todellisuudessa töissä oppii joka päivä uusia asioita mitä ei edes tulisi ajatelleeksi.

Tämä kokemus selvensi näkemystäni siitä, minkä parissa haluan työskennellä tulevaisuudessa. Uskon, että tämä kesätyö oli askel oikeaan suuntaan. Olen kiitollinen siitä, että ensimmäinen kesätyöni oli paikassa missä oli oikeasti kivaa ja kiinnostavaa työskennellä. Kiitos Jyvässeudun 4H!

Kirjoittaja: Loviisa Pitenius, 2020 Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan kautta työllistynyt nuori

#kesäduuniOPnpiikkiin #opkeskisuomi

Lue lisää Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjasta ja nappaa suorat linkit nuorten kirjoituksiin.

op.fi/keski-suomi -etusivulle.

OP Keski-Suomen asiantuntijoiden ajankohtaiset kirjoitukset OP Mediassa.

Loviisa Pitenius