Jyväskylässä Hippo-hiihtoja järjestäneen seuran nimi on matkan varrella muuttunut monta kertaa – entinen Huhtasuon Kisa ja Huhtasuon Hiihto 2000 on nykyään Ski Jyväskylä. Seurayhteistyön aloitti aikoinaan Nisulan Osuuspankki ja 90-luvulla pankkien yhdistymisten kautta pankin nimi muuttui Keski-Suomen Osuuspankiksi. Yhteistyö on jatkunut nimenmuutoksista huolimatta.

Vuosi 1980

Ensimmäiset Jyväskylän Hippo-hiihdot järjestettiin Kangaslammella 15.3.1980. Tuolloin mukana oli 216 lasta. Merkittävä henkilö yhteistyön käynnistämisessä oli silloinen seuran kova puuhamies Antti Koukka. Pankilta Hippo-hiihtojen priimusmoottorina toimi ansiokkaasti Jouni Hakala. Ilman Antin suurta työpanosta - tapahtuman organisoinnissa alkuvuosina, ei tätä perinnettä olisi meillä tänä päivänä.

Hippo-hiihdot ovat innostaneet lapsia kisoihin vuosi vuodelta enemmän ja enemmän. Viimeisinä vuosina olemme joutuneet rajoittamaan osallistujamäärän 500 lapseen, jotta tapahtuma voidaan toteuttaa turvallisesti yhden päivän aikana. Kisapäivä on erittäin suuri ponnistus seuran toimitsijoille ja talvipäivän tunnit ovat rajalliset.

Harjaantunut talkooporukka takaa kisojen onnistumisen

Jyväskylän Hippo-hiihtojen järjestelyihin osallistuu seuran puolesta vuosittain noin 50 toimitsijaa. Talkootunteja heille kertyy noin 350, mikä tarkoittaa 40 vuoden aikana yhteensä noin 14 000 talkootuntia. Mukana on stadionin ja tapahtuman rakentajia, lähtö- ja maalihenkilökuntaa, mehun ja mitalien jakajia, kilpailukanslian henkilöstöä, pysäköinnin ohjaajia sekä reitinvalvojia ja lukuisista yleisjärjestelyistä vastaavia. Ihan huikeaa tekemistä talkoolaisilta lasten ja lapsiperheiden hyväksi.

Yhteistyössä on voimaa

Pankin ja Ski Jyväskylän allekirjoitettu kumppanuussopimus on hyvä perusta jatkumolle. Sopimuksella on aina hintalappu ja pankilta tulee vahva panostus mm. kisojen viestintään. Ahkerien talkoolaisten avulla ja seuraväen kanssa tehtävällä saumattomalla yhteistyöllä mahdollistamme tänäkin vuonna tämän upean hiihtoelämyksen lapsille Jyväskylässä hiihtolomaviikon lauantaina. Mitalit on tilattu ja tulleet. Nyt toivotaan vielä taivaalta lunta ihan koko Keski-Suomeen!

Hanna Hippo kutsuu mukaan!

Jyväskylän 2020 Hippo-hiihtoihin ilmoittautuminen alkaa tammikuussa, viikon 5 loppupuolella. Kilpailupaikka selviää myöhemmin. Hanna Hippo on mukana kannustamassa osallistujia. Lämpimästi tervetuloa juhlahiihtoihin lauantaina 29.2.!

VINK-VINK! Tänä vuonna kannustamme myös aikuisia hiihtäjiä mukaan iloiseen massatapahtumaan. Lauantaina 7.3. hiihdettävään Jyväskylä Ski Marathonin ilmoittautumismaksuun on tulossa 5 euron omistaja-asiakasetu.

Kirjoittaja: Katri Tynkkynen, viestintäasiantuntija, OP Keski-Suomi

Lue lisää Hippo-tapahtumista

Tutustu OP Keski-Suomen omistaja-asiakasetuihin

OP Keski-Suomen op.fi-sivujen etusivulle

OP Keski-Suomen asiantuntijoiden muut kirjoitukset op.mediassa

Katri Tynkkynen