Kesäkuun viikot

Pitkään harkitun työhakemuksen ja siitä seuranneen haastattelun jälkeen raivasin tieni kesätöihin kaupunkifestareille Jyväskylän Kesään. Tapahtuman suunnittelu oli ollut käynnissä jo pitkään, mutta minä aloitin pestini kevätjuhlien jälkeisenä maanantaina. Päätehtävänäni oli tulevan festivaalin markkinoiminen jakamalla ohjelmalehtisiä ja kiinnittämällä julisteita Jyväskylän alueella.

Työjakson edetessä sain yhä enemmän vastuuta ja sen mukana myös monipuolisempia hommia. Toimistolla ollessani pääsin muun muassa seuraamaan palavereja, leikkaamaan kasoittain pääsylippuja ja muokkaamaan Kesän nettisivuja. Olin avuksi kaikenlaisissa pienissä askareissa, mitä eteen ilmaantui. Lisäksi olin mukana vierailemassa muutamilla tapahtumapaikoista.

Näin kesäisin tulee käytyä paljon erilaisissa yleisötapahtumissa, ja tällä kertaa oli mielenkiintoista päästä näkemään asioita myös toiselta puolelta. Mikä määrä ihmisiä ja kovaa työtä tarvitaankaan pyörittämään tällaista isoa tapahtumaa, ja kuinka jokaisen pienikin panos on tärkeä. Sain tehdä töitä

mahtavan porukan kanssa ainutlaatuisessa ilmapiirissä, ja onnekseni työsuhde ei päättynyt vielä pariin viikkoon. Minulle nimittäin avautui mahdollisuus päästä vapaaehtoiseksi työntekijäksi festivaalin pariin myös varsinaiselle tapahtumaviikolle heinäkuussa! Otin paikan avosylin vastaan.

Vapaaehtoistyö

Kuten arvata saattaa, itse festarit kruunasivat koko työkokemukseni. Aikaisempien viikkojen suunnittelun lisäksi pääsin nyt myös konkreettisesti valmistelemaan lähestyviä esityksiä esimerkiksi somistamalla ja viemällä tavaroita oikeisiin sijainteihin. Koko viikon aikana ehdin toimia yhdessä jos toisessa työtehtävässä kuten liikenteenohjaajana, siivojana, catering- ja lipunmyynti-apulaisena sekä roudarina. Työ tapahtumia järjestettäessä on hyvin monipuolista, vaatii joskus luovia ratkaisuja ja kykyä hoitaa useampia asioita yhtä aikaa. Esimerkiksi näitä taitoja tuli viikkojen aikana kehitettyä, ja näillä näkymin olen hakemassa vapaaehtoiseksi myös Jyväskylän Kesään 2019!

Kiitos mahdollisuudesta olla mukana tämän vuoden Nuorten kesätyökampanjassa. Osuuspankki ja Jyväskylän Kesä tarjosivat kesätyöpaikan, jota parempaa en olisi osannut kuvitella!

Kirjoittaja: Peppi Blomqvist, nuorten kesätyökampanjan kautta kesällä 2018 työllistynyt nuori

#kesäduuniOPnpiikkiin #opkeskisuomi #kesätyö #yhdessähyvätulee

Lue lisää Nuorten kesätyökampanjasta

Peppi Blomqvist