Viikko Duunileirin apuohjaajana

Kesäloman ensimmäisenä päivänä työni alkoivat Duunileirin apuohjaajana. Heti aloituspalaverista alkaen tuli hyvä fiilis tulevasta viikosta. Ohjattavana olevat nuoret olivat aika samaa ikäluokkaa kanssani, mikä helpotti tutustumista, mutta lisäsi samalla paineita. Homma kuitenkin onnistui ihan luonnostaan, eli hermoilin täysin turhaan. Leirin lopussa oli hienoa kiertää leirialue läpi ja nähdä mitä kaikkea olimmekaan saaneet aikaan. Lisäksi mahtavaa ja mieleenpainuvaa oli, että sain leiriltä uusia ystäviä.

Eläinten seurassa Dog- ja Petsitterleirillä

Juhannusviikon kolme ensimmäiset päivää kuluivat Dog- ja Petsitterleirillä apuohjaajana. Vilinää riitti, kun kolme koiraa ja kaksi kissaa pyörivät mukana ja päivät mentiinkin eläinten ehdoilla. Lenkit tehtiin, vaikka sitten vesisateessa ja kissojen hiekkalaatikot täytyi aina puhdistaa, mutta olihan se ihanaa nähdä eläinten nauttivan ja pitävät hauskaa lajitovereidensa tai ihmisten kanssa.

Leiriläiset saivat myös muutaman yllätyksen leirillä. Heti maanantaina vieraaksemme saapui minipossu, joka ei tosin enää ollut kovin pieni. Keskiviikkona toisena yllätyksenä saimme nähdä yhden leiriläisen tekemän koiratanssiesityksen. On hienoa, että normaalien kotieläinten ruokinnan ja lenkityksen lisäksi järjestetään tällaisia erityisempiäkin juttuja.

Tapahtumaa niin lapsille kuin ikäihmisille

Olimme 4H:n kanssa mukana myös Laukaan Sataman lasten puuhapäivässä. Itse pääsin pitämään temppurataa lapsille ja osallistujia riitti niin hyvin, että tauot ja veden juonti meinasivat unohtua. Onneksi pomo muisti huolehtia, ettei kukaan saanut nestehukkaa. Päivä meni nopeasti ja aurinkokin onneksi näyttäytyi muutaman kerran.

Toinen tapahtuma johon sain osallistua, oli Laukaan Sataman senioripäivä. Paistoimme ikäihmisille makkaraa ja tarjoilimme pullaa, mehua ja kahvia. Osallistujia oli monta, joten sain pitää kiirettä tarjoiluiden kanssa.

Ajatuksia kesätyöviikoista

On todella hienoa, että juuri minä sain olla se nuori, joka työllistyi Nuorten kesätyökampanjan kautta Laukaan 4H:lle kahdeksi viikoksi. Suuri kiitos OP Keski-Suomelle rahallisesta tuesta. Laukaan 4H-yhdistys on hieno paikka työskennellä. Pääsin kahden viikon aikana olemaan monessa mukana ja minulle löydettiin juuri itselleni sopivat työajat ja -tehtävät. Sain tutustua moniin uusiin ihmisiin ja sain myös uusia ystäviä. Kaikki työkaverit olivat tosi mukavia ja he eivät kohdelleet minua enää lapsena ja nuorempana, vaikka olivatkin itse vanhempia.

Kiitos kaikille osapuolille, jotka mahdollistivat nämä kaksi viikkoa!

Ihanaa ja aurinkoista kesää kaikille! Nea

Kirjoittaja: Nea Manninen, Nuorten kesätyökampanjan kautta kesällä 2018 työllistynyt nuori

#kesäduuniOPnpiikkiin #opkeskisuomi #kesätyö #yhdessähyvätulee

Lue lisää Nuorten kesätyökampanjasta

op.fi/keski-suomi etusivulle

OP Keski-Suomen asiantuntijoiden kirjoitukset op.mediassa

Nea Manninen