Olen Helmiina Kynnäs, 15-vuotias yleisurheilija.

Minun kesäduuniini kuului puolet tunneista suunnistuksen parissa ja toinen puoli yleisurheilun parissa. Suunnistuksella töihini kuului torstairasteilla toimitsijana oleminen, jolloin otin ilmoittautumisia vastaan ja merkkasin koneelle suunnistajien aikoja. Tein myös paljon toimistohommia tietokoneella. Mitä opin suunnistuksesta? Ainakin sen, että suunnistus on hieno laji. Ratojen suunnittelu ja tekeminen sekä erityisesti reittivalinnat kuulostavat mielenkiintoisilta. Sekä suunnistuksesta välittyvä ilo!

Yleisurheilun puolella olin mukana järjestelemässä yhtä paikkakuntamme suurinta kesätapahtumaa, Saarijärven Juhannuskisoja. Kaikkein mukavinta oli, kun sain suunnitella Juhannuskisojen mainoksen. Muutenkin tein paljon kisoja edeltävää toimistotyötä. Kesän aikana työskentelin myös pienemmissä yleisurheilukisoissa toimitsijana kentällä sekä kisakansliassa ottamassa vastaan urheilijoiden ilmoittautumisia ja merkkaamassa tuloksia.

Tein myös ihan sekalaisia hommia. Olin esimerkiksi siivoamassa pesäpalloilijoiden välinevarastoa, koska siellä oli tapahtunut vesivahinko. Varasto vaikutti siltä, että se olisi siivottu viimeksi 20 vuotta sitten, koska sieltä löytyi paljon monenlaista mielenkiintoista vanhaa rompetta.

Vaikka yleisurheilu on minulle hyvin tuttua ja olen myös paljon kilpaillut, en ollut ymmärtänyt kuinka paljon työtä kisojen järjestäminen vaatii. Ja miten tärkeää on talkootyö!

Kesäduuni OP:n piikkiin Saarijärven Pullistuksella oli oikein mahtava ja monipuolinen ensimmäinen kesätyökokemus. Kiitos!

Kirjoittaja: Helmiina Kynnäs, 2019 Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan kautta työllistynyt nuori

#kesäduuniOPnpiikkiin #opkeskisuomi #yhdessähyvätulee

Lue lisää Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjasta sekä lisää nuorten kirjoituksia löydät TÄSTÄ

op.fi/keski-suomi etusivulle

OP Keski-Suomen asiantuntijoiden ajankohtaiset kirjoitukset löydät op.mediasta

Helmiina Kynnäs