Suomen kesästä pääsemme nauttimaan harmittavan lyhyen aikaa, joten itse päätin, että tänä kesänä menen mentaliteetilla, että otan kesästä kaiken mahdollisen ilon irti ja toimin myös välillä spontaanisti. Mikäs sen parempaa, kuin spontaanisti alkaneesta kesäillasta tuleekin yksi kesän parhaista! Useimmilla kesään liittyy myös kesäloma ja osa ottaakin lentokoneen nokan kohti kaukomaita, mutta kotimaasta ja omasta maakunnasta löytyy myös todella paljon mielenkiintoista nähtävää ja vierailun arvoisia kohteita.

Keski-Suomen kesässä tuttuja tapahtumia ovat tietysti kesän kruunaava Neste Ralli, jolloin kaupunki täyttyy rallikansasta. Heinäkuussa Jyväskylään kokoontuu suomalaisen musiikin ystävät, kun vuosi vuodelta laajentunut Suomipop- festivaali pärähtää käyntiin. Jyväskylän lähellä Jämsässä sijaitseva Himos tarjoilee tapahtumia melkeinpä kesän jokaiselle viikonlopulle, legendaarisin niistä HimosJuhannus.

Tunnetuimpien tapahtumien lisäksi Keski-Suomesta löytyy valtavasti muutakin tarjontaa. Suomi 100- teema näkyy vahvasti kunnioittamassa satavuotista Suomea. Hyppää mukaan Saunamaakuntaviikolle ja vieraile erilaisissa saunoissa ympäri maakuntaa. Suomi 100- saunapäivässä sauna lämpiää esimerkiksi Hankasalmella Revontulessa, Laukaan Varjolan tilalla ja Toivakan Taulun Kartanolla, eli ei muuta kuin kaveri kainaloon ja löylyihin! Heinäkuun alussa uuden musiikin ystäville järjestetään Viitasaarella Musiikin aika – Time of Music -festivaali, joka on Suomen ainoa nykymusiikkiin keskittyvä festivaali. Artistikattaus on laaja ja esiintyjiä saapuu ulkomaita myöten.

Kesä on myös teatterikulttuurin kulta-aikaa ja varsinkin kesäteatteria on Keski-Suomen kesä pullollaan. Jyväskylän Kaupunginteatterin lisäksi kesäteatterit heräävät talviunilta ja esityksistä voit nauttia esimerkiksi Laajavuoren, Riihivuoren, Kartanon Kievarin ja Venekosken kesäteattereissa. Lisäksi Mäki- Matin perhepuistossa, Toivolan Vanhalla Pihalla, Kylpylähotelli Summassaaressa ja Syvälahden Viihdekeskuksessa järjestetään erilaisia näytöksiä pitkin kesää.

Jyväskylän Kesä –kaupunkifestivaali heinäkuun puolessa välissä esittelee laajasti eri taiteenlajeja ja esitykset valtaavat kaupungin kadut aamusta iltaan. OP Keski-Suomen omistaja-jäsenillä on etuja Jyväskylän Kesän tapahtumiin ja moniin muihinkin kesämenoihin. Käy kurkkaamassa edut linkin takaa ja nauti kesästä! Elämyksellistä kesää kaikille!

https://uusi.op.fi/web/op-keski-suomi/edut

Kirjoittaja: Iida Kilpiö, sijoitusasiantuntija

Iida Kilpiö