Olisinko saanut samat kamppeet jostakin halvemmalla? Ehkä. Olisinko saanut jostakin paremman hinta-laatusuhteen? Mahdollisesti. Olisiko mielenrauhani ja asiakaskokemukseni muodostunut paremmaksi toimimalla jotenkin muuten? En usko. Minulla oli luottohenkilö, joka vaivattomasti ymmärsi, mitä minä tarvitsin.

Perusluonteestani huolimatta hyödynnän nykyään saumattomasti teknologian tarjoamaa sujuvuutta ja henkilökohtaisen asiakaspalvelun tuomaa turvaa ja näkemyksellisyyttä. Vertailen ja luen käyttäjien kommentteja ja arvioita ennen päätöstä, mutta elämän isojen hankintapäätösten tueksi kaipaan keskustelukumppania.

Näin vaikuttaisi ajattelevan moni muukin. Varsinkin silloin, kun kyseessä ovat pankki- ja vakuutusasiat, tutun yhteyshenkilön rooli on ilmeinen. OP Ryhmän teettämän asiakassuhdetutkimuksen (2018) mukaan oma yhteyshenkilö vaikuttaa positiivisesti useimpiin asiakaskokemuksen osa-alueisiin. Tulosten perusteella asiakkailla on kokemus, että oma yhteyshenkilö on osannut kohdentaa tuote- ja palvelusuositukset asiakkaan elämäntilanteeseen sopiviksi. Myös monet monimutkaisemmatkin omaan talouteen liittyvät asiat ymmärretään paremmin oman yhteyshenkilön avustuksella.

Osuuskunta on olemassa omistajiaan varten ja me uskomme siihen, että paras lopputulos pankki- ja vakuutuspalveluissa saavutetaan sujuvien digitaalisten palveluiden ja laadukkaan henkilökohtaisen konsultoinnin yhteispelillä. Olemme tehneet paljon työtä asiakaskokemuksen kehittämisen eteen koko henkilöstön voimin ja muutos on ravistellut ja tulee edelleen ravistelemaan niin yrityskulttuuriamme kuin prosessejakin. Loppuvuoden aikana valtaosa omistaja-asiakkaistamme tulee saamaan oman paikallisen yhteyshenkilön. Asiantuntijan, joka eri kanavia hyödyntäen pyrkii varmistamaan proaktiivisesti, että jäsenillämme on parhaat palvelut ja edut käytössään sekä ajantasaisin tieto, kuinka omaa taloutta voisi turvata ja kohentaa.

Arvoisa omistaja-asiakkaamme. Kun saat yhteydenoton tai yhteydenottopyynnön omalta yhteyshenkilöltäsi, tartu siihen. Hän on sinua varten ja tämä on sinulle tarkoitettu paikallinen omistaja-asiakasetu.

Kirjoittaja: Reijo Piippanen, myyntijohtaja, OP Keski-Suomi

Lue lisää omistaja-asiakkuudesta

Tutustu OP Keski-Suomen omistaja-asiakasetuihin op.fi/keski-suomi -sivuilla

OP Keski-Suomen asiantuntijoiden muut kirjoitukset op.mediassa

Reijo Piippanen