En edes osaa sanoa kuinka kauan mulla on ollut OP-mobiili -sovellus käytössä. Hoidan sen kautta pääasiassa kaikki mun raha-asiat ja viimeksi oon käyttänyt verkkosivuversiota varmaan hakiessani opintolainaa. Sovellus on näppärästi käytettävissä ja omalle tilille kirjautuakseen tarvitsee syöttää verkkopankkitunnukset tai halutessaan pelkkä oma sormenjälki.

Sovelluksella pystyy siirtämään ilman avainlukuja rahaa omien tilien välillä. Siirrän itse aina esimerkiksi palkan ja muut tulot pois siltä tililtä, johon mulla on kortti käytössä, jotta käyttötilillä on aina mahdollisimman pieni summa kerrallaan. Avaankin sovelluksen vähintään kerran päivässä tarkastaakseni käyttötilin saldon ja siirtääkseni sinne tarvittavan summan. Jos tiedän, että mulla on tulossa jotain menoja, niin arvioin etukäteen minkä verran tuun luultavasti käyttämään rahaa. Näin minimoin haitat, jos joku päättäis varastaa mun kortin.

OP-mobiilin kautta maksan myös kaikki mun laskut. Suurin osa niistä on helposti siellä e-laskuina klikkailtavissa maksettaviksi. Jos mulle tulee joitain paperilaskuja, niin ne on helppo maksaa sovelluksen kautta lukemalla laskun viivakoodi - ei tarvitse tarkastaa monia kertoja meneekö kaikki viite- ja tilinumerot oikein.

Toinen osuuspankin sovellus on nimeltään Pivo, johon pääsee kirjautumaan omalla sormenjäljellä tai asettamallaan pääsykoodilla. Pivo on OP Ryhmän kehittämä kotimainen sovellus kaikkein pankkien asiakkaiden mobiilimaksamiseen. Pivon kautta osuuspankin asiakkaat näkevät omien tilien saldot ja rahankäytön selkeästi sekä sovelluksen oman "kaverimaksun" avulla pystyy siirtämään puhelinnumeron avulla rahaa suomalaisten pankkien käyttäjien kesken.

Pivo-sovellukseen on myös upotettu erilaisia etuja ja etuohjelmia. Mulla itsellä on omistaja-asiakkaana käytössä Cityshoppari ja omistaja-asiakkaan edut. Cityshoppari-etuohjelma on omistaja-asiakkaille ilmainen ja sen kautta saa käyttöönsä paljon alennuksia muun muassa eri ravintoloihin ja vaatekauppoihin. Omistaja-asiakkaan eduista löytyy enemmän paikallisia etuja.

Kirjoittaja: Laura Adalmiina, omistaja-asiakas, bloggaaja

op.fi/keski-suomi etusivulle

OP Keski-Suomen asiantuntijoiden kirjoitukset op.mediassa

Laura Adalmiina