Vakuutusyhtiöt ovat jo vuosikymmeniä tarjonneet tuotteita, joilla voi turvata itsensä. Voit valita haluamasi toimijan ja madaltaa kynnystä käydä lääkärissä. Toivut nopeammin fysikaalisen hoidon avulla leikkauksen sijaan. Saat reseptillä kirjoitetut lääkkeetkin vakuutuksen kautta. Kaikki tämä on nykyään mahdollista jopa 100 vuoden ikään asti.

Nuorempi sukupolvi osaa jo kysyä lapsilleen vakuutusta ja moni tarttuukin tilaisuuteen vakuuttaa syntymätön lapsi jo odotusaikana. Siitä huolimatta itsensä vakuuttaminen ei ole löytänyt tietänsä meihin aikuisiin. Vaikka olisimme valmiita maksamaan edullisen auton kaskovakuutuksesta useita satasia vuodessa, tätä olennaisesti halvempi terveysvakuutus jää kaupan hyllylle. Peltiä saa kaupasta, mutta terveyttä on vaikeampi ostaa.

Syksyinen flunssa, katkonaiset yöunet, päänsärky, vihlova selkä ja lenkillä reistailevat polvet. Nämähän kuuluvat elämään ja niin varmaan tähän ikäänkin. Jokainenhan meistä vanhenee ja vaivoja tulee, mitä sitä suotta lääkäriin…

Yhteiskuntamme tarjoaa huippuosaamista, ammattitaitoa ja apua mikäli sairastumme, sillä elämme hyvinvointiyhteiskunnassa. Mitäpä jos annat itsellesi mahdollisuuden päästä nopeampaan hoitoon tai madaltaa jatkotutkimuskynnystä ja lääkärissä asioinnin helppoutta juuri sinulle sopivaan aikaan ja paikkaan? Työnantaja turvaa meistä useaa tällä hetkellä lakisääteisten sekä vapaaehtoisten vakuutusten turvin erittäin hyvin. Moni hoitaa itsensä työterveyden piirissä ja kokee sen riittäväksi. Entäpä jos jonakin päivänä päätät olla opintovapaalla, kotona lasten kanssa tai muusta syystä et ole enää työsuhteessa? Tai olet jopa selvinnyt terveenä eläkkeelle! Entä jos sairastut tässä vaiheessa? Silloin ei kuluja ole maksamassa enää kukaan muu kuin sinä itse.

Tartu tilaisuuteen ja käy tutustumassa terveysvakuutukseemme. Se voi olla paras sijoitus, jonka itsellesi annat juuri tänään! Erityisesti jos se jää kokonaan käyttämättä.

Kirjoittaja: Minna Saarinen, asiakkuusasiantuntija, OP Keski-Suomi

Lue lisää terveysvakuutuksesta

OP Keski-Suomen op.fi -sivuille

OP Keski-Suomen asiantuntijoiden muut kirjoitukset op.mediassa

Minna Saarinen