Työssäkäyvänä perheenäitinä sovitan työ- ja perhe-elämän pelikirjaa päivittäin ja koen, että playoff kestää 365 päivää vuodessa. Pelipäivän aamu alkaa alkuverryttelyllä, jolloin valmistan perheelleni ravitsevan aamupalan, haukkaan jotain itsekin ja kahvijuonnin lomassa puen lapset päivähoitoa varten. Sanotaan, että hyökkäys on paras puolustus ja siksi perheenäitikin vetää pyöräilykypärän päähän ja lähtee kiihtyvällä vauhdilla kuljettamaan pienokaisia päivähoitoa kohti. Tämän avaussyötön jälkeen tulee vastaan haastava keskialueen träppi. Sen ohittamiseksi tulee puolijuoksussa käydä työpaikan suihkussa, vaihtaa työvaatteet ylle ja avata työpisteen tietokoneet työelämän sähköiseen maailmaan. Työpaikalla minuuttiaikataulu, täynnä asiakkaita oleva kalenteri ja yleinen pankkisektorin hektisyys tekevät tästä keskialueen träpistä niin vahvan, että joskus on vaan parempi laittaa kiekko päätyyn ja keksiä uusia oivaltavia ratkaisuja pelin eteenpäin viemiseksi. Jotta peli ei olisi liian helppoa, viimeisenä lukkona edessä on huippuvireinen maalivahti. Tässä sitä edustaa finanssimaailman digitalisoituminen ja sen mukanaan tuomat ja monia mahdollisuuksia avaavat haasteet. Näin peli aaltoilee koko työpäivän ja lopputulos on toivon mukaan positiivinen. Jos se ei ole kaikilta osin odotettu, lopputulosta tulee kunnioittaa ja keskittyä seuraavan kerran tekemään kaikki pienetkin asiat vielä paremmin.

Pelipäivän jälkeen on perheellisenkin hyvä vetää happea ja huolehtia tuiki tärkeästä loppuveryttelystä. On pakko pitää omasta kunnostaan hyvää huolta, jotta seuraavana päivänä jaksaisi olla raikkaalla jalalla liikkeellä. Siksi vielä illan hämärtyessä vedän pinkit lenkkitossuni jalkaan, päästän mieleni vapaalle ja anna jalkojen lähteä viemään kohti mielihyvää tuottavaa juoksulenkkiä. Siinä tuulen tuivertaessa hiuksissa ja keväisen maiseman vaihtuessa unohtuvat kaikki pelikirjat, mahdolliset tiimellyksessä saadut kolhut ja mielen täyttää tunne, että "taas poika tuotiin kotiin".

Tuntuu, että kausi alkaa ja päättyy joka päivä. Videopalavereita ja loppuanalyysiä on tehtävä päivittäin. On aika katsoa, mitkä asiat ovat toimineet, mitkä eivät enää toimi ja mitä uusia elementtejä on otettava työhön, koska peliä on kehitettävä jatkuvasti.

Toiset pelaajat hyödyntävät jo innokkaasti digitalisaation tuomia mahdollisuuksia. Mutta kuinka saisimme yhä useammat pelaajat oivaltamaan, että kaikkia pelejä ei ole hyödyllistä tulla katsomaan paikan päälle? Uusien teknisten sovellusten ja ratkaisujen avulla on mahdollista saada vaikka päävalmentaja kotiin kertomaan, mitkä ketjumuutokset antavat sinulle parhaan tuoton ja turvallisen tunteen tulevaisuuteen. Hyviä tuloksia on saatu, kun talouden asiantuntija verkkoneuvottelussa päivittää pelikirjasi ja antaa hyödyllisiä ohjeita ja ratkaisuja.

Toivotaan, että yhteinen matkamme on kaikille antoisa ja torilla tavataan...

#työnmurros #työelämä #digitalisaatio #verkkoneuvottelu

Kirjoittaja: Hanna Mikkonen, sijoitusneuvoja, OP Keski-Suomi