Maailmassa on noin 380 miljoonaa lasta, jotka viettävät joulua. Vierailet kaikkiaan noin 967:ssä taloudessa joka ainoa sekunti. Aikavyöhykkeet sekä maapallon pyörimisliike huomioiden työpäiväsi venyy 31-tuntiseksi eli oletkin jo liittynyt kiky:yn.

Matkaat 115,2 miljoonaa kilometriä eli liikut yli 1000 kilometriä sekunnissa. Mietin, miten verottaja suhtautuu kilometrikorvauksiin ja päivärahaan. Unohtamatta tonttujen työehtosopimuksia ja ylitöitä, liikennerajoituksia tai kameratolppia.

Kitka polttaisi sinut sekä Petterin ja Salaman kavereineen poroksi. Sinulla tulisi olla suoritettuina tulityö-, turvallisuus-, työturvallisuus- ja ensiapukortti, kuljettajan ammattitutkinto ja poroilla lentolupakirjat.

Alun kirjoitettuani tajusin, ettei Joulupukkikaan mahdottomiin pysty ja ei olisi reilua, että vain Suomi ja Italia jäisivät ilman lahjaa. Entä tullit lahjoista USA:han tai vaadittavat luvat Suomessa ammatinharjoittamiseen?

Tulin hieman skeptiseksi olemassaolosi suhteen, mutta kukapa tietää varmaksi. En kuitenkaan epäilykseni vuoksi osoita toiveitani sinulle, vaan kaikille ihmisille. Toiveeni pohjaan OP:n arvoihin.

Rakas Joulupukki, toivon jokaiselle

Vastuullisuutta, joka itselleni näyttäytyy velvollisuutena varmistaa sukupolvien välinen tasa-arvo ympäristö ja talous huomioiden. Emme voi kuluttaa maapalloa loppuun itsekkäästi, emmekä voi lisävelalla loputtomiin varmistaa yhteiskunnallista hyvinvointiamme. Lapsemme maksavat kalliisti meidän päätöksistämme, sillä molemmat velat erääntyvät joskus.

Ihmisläheisyyttä, mikä merkitsee itselleni toisten arvostamista ja niiden auttamista, joiden ääni ei tule kuuluville. Se on vapaaehtoista auttamista ja ystävällisyyttä toisiamme kohtaan.

Yhdessä menestyminen on auttamista. En ole kateellinen enkä katkera toisen onnesta. Päinvastoin. On hieno seurata asiakkaiden ja ystävien onnistumisia ja menestyksen hetkiä.

Omasta ja koko OP Keski-Suomen puolesta haluan toivottaa rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta!

Terveisin Harri

PS. Itselleni toivon uusia luistimia.

Kirjoittaja: Harri Teittinen, sijoituspäällikkö, OP Keski-Suomi

op.fi/keski-suomi etusivulle

OP Keski-Suomen asiantuntijoiden muut kirjoitukset op.mediassa

Harri Teittinen