Lähetin työhakemukseni sormet ja varpaat ristissä haastattelupyyntöä toivoen. En kuitenkaan sitä saanut. Vanhempani ovat toitottaneet, kuinka tärkeää on vielä soittaa työhakemuksen perään, joten päätin yrittää vielä kerran. Soitin JAPAlle ja esittelin itseni – ja kuinka ollakaan, sain mahdollisuuden työhaastatteluun. Muutama päivä haastattelun jälkeen sain kuulla jotain mahtavaa: minut oli valittu kesätöihin JAPAlle! Hakemusprosessini oli kuin suoraan työhakemuksenoppikirjasta. Omalla aktiivisuudellani osoitin motivaationi ja sain toisen mahdollisuuden.

JAPAlla sain työskennellä hyvän ystäväni kanssa mukavassa työryhmässä. Tässä porukassa ei tullut suru puseroon, sillä nauru raikui töitä ahertaessa. Pääsimme kuntamatkalle Keuruulle ja Hankasalmelle, siellä testailimme pyöräilymahdollisuuksia näppärillä sähköpyörillä. En ole koskaan käynyt Keuruulla saatikka Hankasalmella, joten sain samalla tutustua Keski-Suomen kuntiin.

Meille ilmastoihmettelijöille annettiin vapaat kädet, joten annoimme luovuutemme lentää. Saimme toteuttaa itseämme päivittelemällä JAPAn Instagram-tiliä ja suunnittelemalla JAPAn ensimmäisen kesäkisan, joka järjestettiin pe 28.6. Vaikka kesäkisa oli haastava tehtävä, selviydyimme siitä hienosti yhdessä.

Tutustuimme myös yhteiskäytössä oleviin biokaasuautoihin ja pääsimme mukaan kierrätysluennolle. Osaan kierrättää kohtuullisen hyvin, mutta luennolla opin paljon uutta kierrätyksestä. Tiesitkö sinä, että paperiset ruokapakkaukset eivät kuulu paperinkeräykseen vaan kartonkeihin?

Kahden viikon aikana opin kestävästä kehityksestä ja sain kokeilla uusia asioita. Sain myös kullanarvoista kokemusta ja hauskoja muistoja. Arvostan JAPAn tekemää merkityksellistä työtä ja olen kiitollinen siitä, että sain olla osana sitä. Lämmin kiitos JAPA ja OP Keski-Suomi!

Kirjoittaja: Aino Jauhiainen, 2019 Kesäduuni OP:n piikkiin kampanjan kautta työllistynyt nuori

#kesäduuniOPnpiikkiin #opkeskisuomi #yhdessähyvätulee

Lue lisää Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjasta, löydät myös muut nuorten kirjoitukset TÄSTÄ

op.fi/keski-suomi etusivulle

OP Keski-Suomen asiantuntijoiden kirjoitukset löydät op.mediasta

Aino Jauhiainen