Monipuolinen ja vastuullinen kioskityö

Ensimmäisenä työpäivänä minut perehdytettiin työtehtäviini näytelmän ensi-illan lomassa. Pääsin siis suoraan mukaan vilinään! Kulissin kioskissa työni oli hyvin vastuullista. Yksi teatterin kioskivastaavista mainitsikin, että tarkoituksena olisi, että työpäivien edetessä minustakin tulisi kioskin vastuuhenkilö. Tärkein työtehtäväni oli kioskin myynnissä toimiminen. Esitysten väliajalla myin asiakkaille tuotteita ja ennen myynnin aloitusta laitoin kioskin tuotteet myyntikuntoon. Yksi tehtävistäni oli kassan avaaminen ennen myynnin alkua, joka osoittaa vastuullisuuden työssä. Tarkkuutta vaativien työtehtävien harjoittelusta on varmasti hyötyä minulle myös tulevaisuudessa.

Huolehdin myös teatterin alueen yleisestä siisteydestä ja näyttelijöiden eväiden valmistamisesta väliajoiksi. Kioskin ohella huolehdin grillipisteen laittamisesta toimintakuntoiseksi ja paistoin myös grillillä makkaraa ja myin muita tuotteita. Kulississa oli paljon tehtävää ja teinkin kesätyöni aikana laidasta laitaan kaikenlaisia tehtäviä.

Työ asiakaspalvelussa kiinnosti

Opiskellessani logistiikka-alaa Gradia-ammattiopistossa olen päässyt harjoittelemaan asiakaspalvelua työssäoppimisjaksojen aikana esimerkiksi tilausten toimittamisessa, mutta en suoranaisesti myyntitilanteissa. Siksi minua kiinnostikin päästä suoraan asiakaspalvelun sydämeen eli kassatyöhön, jossa ollaan asiakkaiden kanssa koko ajan kontaktissa. Töiden alussa ensimmäiset myyntitilanteet jännittivät minua, mutta töiden ja päivien edetessä työskentely teatterissa alkoi tuntumaan enemmän ja enemmän ”omalta”.

Osana kokonaisuutta

Kesätyökaverit tekivät työstä huippua. Pääsin helposti mukaan työporukkaan ja työpäivät sujuivat todella hauskasti. Teatterin ilmapiiri on mielestäni erittäin elävä. Pidin siitä fiiliksestä, että taustalla oli koko ajan meno päällä, ympäriltä kuului laulua ja vilskettä. Oli mukavaa olla osana jotain kokonaisuutta. Pääsin työni ohella tutustumaan myös osaan näyttelijöistä.

Kesätyöni jo loputtua pääsin itsekin katsomaan näytelmää nimeltä Urinetown. Näytelmä oli mielestäni todella hauska ja oli kiva huomata kuinka iloisia kesätyökaverini ja näyttelijät olivat, kun tulin katsomaan näytelmää ja vaihtamaan kuulumisia. Oli myös loistavaa päästä näkemään näytelmä kunnolla.

Kiitokset Kulissille ja OP Keski-Suomelle mahtavasta kesätyökokemuksesta. Oli hienoa päästä osaksi teatterimaailmaa. Työstä jää minulle kullanarvoiset muistot ja saattaa olla, että minuakin puri pieni teatterikärpänen!

Kirjoittaja: Pauli Hulkkonen, 2019 Kesäduuni OP:n piikkiin kampanjan kautta työllistynyt nuori

#kesäduuniOPnpiikkiin #opkeskisuomi #yhdessähyvätulee

Lue lisää Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjasta, löydät myös muut nuorten kirjoitukset TÄSTÄ

op.fi/keski-suomi etusivulle

OP Keski-Suomen asiantuntijoiden kirjoitukset löydät op.mediasta

Pauli Hulkkonen