Jyväskylän Kenttäurheilijoiden seura oli minulle ennestään tuttu, koska olen harrastanut yleisurheilua harrastetasolla ja päädyin sitä kautta käymään lasten ja nuorten yleisurheilijaohjaajatutkinnon. Olin ensin muutaman kauden apuohjaajana, sitten siirryin vuonna 2019 vastuuohjaajaksi. Minut valittiin 2019 vuoden urheilukouluohjaajaksi.

Keväällä 2020 kävin Liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutuksen ja pääsin ohjaamaan kesän liikkareita. Tykkään lapsista paljon ja plussana vielä oli, kun sain työskennellä lasten kanssa liikunnan merkeissä, mikä on itselläni lähellä sydäntä.

Työnkuvaani vastuuohjaajana kuului suunnitella treenit, ottaa vastuu ryhmästä, varata suorituspaikat ja jakaa myös vastuuta apuohjaajalle. Vastuuohjaajana olen myös vanhempien lähin yhteyshenkilö ja hoidan tiedottamista yhdessä sektorivastaavan kanssa. Korona-aikana on ollut paljon kaikkea ylimääräistä muistettavaa, kun välineitä on desinfioitu ja kaikkia leikkejä ei ole saanut pitää. Muun muassa kosketusta vaativat hippaleikit on ollut kiellettyjä. Minua jännitti kesän alussa, miten liikkareissa pärjään,kun en ollut aikaisemmin niitä ohjannut, mutta sain ohjaajakollegoilta tukea ohjaamiseen ja treenien suunnitteluun. Olen ohjannut urheilukouluja ja liikkareita Vaajakoskella ja Kuokkalassa.

Kiitos Jyväskylän Kenttäurheilijoille ja OP Keski-Suomelle - saan yhtä kokemusta rikkaampana jatkaa ohjaajana.

Kirjoittaja: Lilli Kupiainen, 2020 Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan kautta työllistynyt nuori.

#kesäduuniOPnpiikkiin #opkeskisuomi

Lue lisää Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjasta ja nappaa suorat linkit nuorten kirjoituksiin.

OP Keski-Suomi op.fi-etusivulle

OP Keski-Suomen asiantuntijoiden ajankohtaiset kirjoitukset op.mediassa

Lilli Kupiainen